Årets tromsøværing 2015:

Hjort: – Jeg har bare gjort jobben min som ordfører

– Det var hyggelig, sier Jens Johan Hjort når han blir gjort oppmerksom på at han kan bli Årets tromsøværing 2015.

Ydmyk: Tidligere ordfører Jens Johan Hjort mener at det finnes klart bedre kandidater blant finalistene enn han selv som fortjener utmerkelsen Årets tromsøværing.   Foto: Trond Tomassen

nyheter

At han er blant finalistene, har 51-åringen et veldig avslappet forhold til.

– Det finnes så mange utrolig dedikerte mennesker blant finalistene, så jeg tenker at det finnes klart bedre kandidater enn meg til den utmerkelsen. Alle de nominerte er fantastiske ambassadører for byen vår. Jeg kommer nok derfor til å stemme på noen andre enn meg selv, påpeker Hjort.

SE FINALISTENE OG STEM HER

– Hårreisende

Etter fire år i ordførerstolen gikk Hjort i oktober av som ordfører. I løpet av sin periode med ordførerkjedet har 51-åringen vist et stort engasjement for liten og for stor.

– Det er veldig hyggelig å få gode tilbakemeldinger på at jeg har utført jobben min på en god måte, men når alt kommer til alt, er det bare det jeg har gjort. Jeg har sett på det som jobben min å prøve og snakke alle tromsøværingers sak, men kanskje først og fremst dem som ikke kan gjøre det selv, forklarer Hjort.

Mens han tidligere har vist et enormt engasjement for at Yalda Bahadori og hennes familie skulle få bli i Tromsø, har Hjort i år engasjert seg sterkt i skjebnen til fotballspilleren Chuksonyedika «Chuks» Agbakwue, som i slutten av september ble sendt ut av landet.

– Det er hårreisende hvordan «Chuks» har blitt behandlet i denne saken. At han bodde i Norge uten lovlig opphold, er ingen unnskyldning for å behandle ham så dårlig. I denne saken skammer jeg meg på Norges vegne, påpeker Hjort.

FINALIST: Eirik Junge Eliassen

Føler med «Chuks»

Han kan fortelle at Chuks fortsatt oppholder seg i Nigeria, der han prøver å takle livet på best mulig måte.

– Men det er klart det er vanskelig når forloveden, hans sønn og stesønn befinner seg i Norge. Det er knalltøft. Nå håper jeg bare han får komme tilbake hit så snart som mulig, for tilbake skal han, det er bare et spørsmål om når, sier Hjort skråsikkert før han legger til:

– Jeg håper utlendingsmyndigheten ikke bruker muligheten til å gi ham en karantene på to eller fem år før han får komme tilbake. Det vil være helt meningsløst når han har to barn i Norge som trenger ham.

Selv om Hjort nå har gått av som ordfører, får han fortsatt henvendelser fra folk som ønsker hjelp.

– Der er en god del som fortsatt tar kontakt, noe som er kjempekoselig. I og med at jeg har vært uten jobb en stund, har jeg hatt tid til dette, selv om jeg ikke lenger har ordførerposisjonen, forteller han.

Hjort legger imidlertid ikke skjul på at det har vært rart å være uten jobb i over en måned.

– Det å sitte hjemme er jeg ikke noe god til. For mitt vedkommende har jeg visst at det er forbigående, men jeg har tenkt at de som ikke har en jobb å gå til, og heller ikke vet når de får en jobb, må ha det tøft. Det tror jeg rett og slett er en mental prøvelse, sier Hjort.