Går til dekket bord

Senjaværing ny eier av O'Learys

Karl-Henning Svendsen (43) inngår i trioen som overtar driften av den konkursrammede fotballpuben O´Learys. Han regner med å åpne dørene over nyttår.

NY EIER: Karl-Henning Svendsen er en av tre nye eiere av fotballpuben O´Learys. Han håper driften kan være i gang over nyttår. 

nyheter

– Vi har i ettermiddag inngått en ny franchiseavtale med konsernet. Det betyr at vi overtar lokalene i Strandskillet slik de er. Likevel må det investeres i endringer slik at vi får stedet slik vi ønsker, sier Svendsen, som erkjenner at han går til dekket bord.

Med seg har han Olaf Loly (54) og Anders Torbjørnsen (32). Sistnevnte eier 8 prosent i det nye driftsselskapet Mok AS. Svendsen og Loly har like store eierposter.

LES OGSÅ: Torsdag møttes bobestyreren og eierne for første gang

Så fort som mulig

– Vi tar sikte på å være i gang så fort som mulig. Foruten det vi selv skal gjøre, skal ny stab på plass – inklusiv daglig leder. Vi må også vente på kommunen som blant annet skal ta stilling til vår skjenkesøknad.

Karl-Henning Svendsen, som er halvt senjaværing, sier at det var O´Learys-eierne i Stockholm som kontaktet ham. Deretter gikk det kun kort tid før trioen kastet sine øyne på O´Learys. Årsaken var at Tromsø, som utelivsby, er veldig interessant.

LES OGSÅ: O'Learys har stengt dørene

Eier flere utested

– Mine kompanjonger og jeg eier flere andre uteplasser på Østlandet og er sånn sett ikke fersk i faget. Dessuten er jeg allerede på plass i byen – som styreleder i konsertarrangøren Rakettnatt. Nå ser vi fram til å få hjulene i gang igjen på O´Learys.

Svendsen ser ikke bort fra at tidligere ansatte blir engasjert i det nye konseptet.

LES OGSÅ: O'Learys-eiere skylder 7,8 millioner

Slått konkurs

De forrige eierne av franchiseavtalen, i hovedsak Yngve Ness, Anette Hansen og Audun Hansen, begjærte oppbud mot slutten av forrige måned. Da hadde eierselskapet, Nerest AS, som også gårdeier Front Utvikling AS hadde en eierandel i, en gjeld på 7–8 millioner kroner.

I kjølvannet har flere entreprenører som bygget om lokalene og som har et millionbeløp utestående, vurdert søksmål mot eks-eierne som de mener etablerte fotballpuben for kreditors regning.

Om årsaken til konkursen, har Yngve Ness opplyst at etableringskostnadene på 11–12 millioner kroner pluss merverdiavgift ble for høye.