Tromsømann ble Årets unge bonde

Mats Hegg Jacobsen kan tittelere seg som Årets unge bonde.

PRIS: Mats Hegg Jacobsen ble Årets unge bonde. Foto: Åsgeir Johansen 

nyheter

Tromsømannen gikk til topps i kåringen som befant seg på Lillestrøm lørdag kveld i forbindelse med landbruksmessa Agroteknikk.

I begrunnelsen kommer det frem at Mats Hegg Jacobsen har kombinert det å spre kunnskap om landbruket og økologisk produksjon med vekst på en måte som juryen har latt seg imponere av.

-  "Vinneren utdanner befolkningen om det å bruke alle ressursene vi har, noe store deler av samfunnet kanskje har glemt. Årets unge bonde driver økologisk, og er med på å formidle gleden ved økologi, og hva denne måten å drive landbruk på gir av dyrevelferd, miljøgevinster og ikke minst god smak.  Årets unge bonde strekker seg langt for å bidra til samfunnet gjennom fokus på bærekraft, kunnskapsspredning og dyrevelferd. Det er en person som er ansvarlig, innovativ og inspirerende", står det i juryens begrunnelse.

- Helt fantastisk

Og Jacobsen selv var svært fornøyd med å kunne krone seg med tittelen Årets unge bonde.

- Det er bare helt fantastisk! Det er utrolig artig å bli satt pris på av folket og juryen!  Jeg har aldri vært så nervøs før, men aldri så glad heller, sier Jacobsen etter prisutdelinga.

Flere dyr

Jacobsen som har gård på Berg, driver med blant annet avlspurker, ute-høns og villsau. I tillegg selger han gårdsprodukter under navnet «Jacobsen på Berg».

Årets unge bonde ble kåret for sjette gang, og bønder fra hele landet kan bli nominert.