Årets tromsøværing 2015:

– Det koster å dele så mye

Trine Lise Olsen (40) har jobbet beinhardt for suksessen hun nå opplever. Å være komikeren som er så ærlig og personlig er imidlertid ikke bare enkelt.

TAKKNEMLIG: Trine Lise Olsen setter pris på tilbakemeldingene hun får på soloshowet sitt, «Æ har rett».  Foto: Tom Benjaminsen

nyheter

– Hva? Herregud, nå ble jeg skikkelig rørt! Dette var hyggelig, utbryter Trine Lise Olsen når iTromsø kan fortelle henne at hun er blant finalistene som kjemper om tittelen Årets tromsøværing 2015.

Les også: Carina Olset - Det handler om åpenhet

– Utfordrende

Komikeren fra Indre Billefjord, som bor i Tromsø, er i ferd med å legge bak seg et svært hektisk år der hun har reist landet rundt med sin svært personlige forestilling, «Æ har rætt», som første gang ble satt opp på Hålogaland Teater for to år siden.

– Det har vært hard jobbing, men det handler om å stå på. Mottoet mitt er at man bare må bli så god at folk ikke kan forbigå deg, avslører Olsen.

Les også: Hjort - Jeg har bare gjort jobben min

Etter at soloshowet hennes hadde gått sin seiersgang på HT, har hun nå i to år spilt på store og små scener rundt omkring i Norge. Selv om mange av jobbene skjer sørpå, har hun valgt å bli boende i Tromsø.

– Det har vært utfordrende å bli sett i sør, men jeg har jobbet meg sakte, men sikkert fram til der jeg er i dag, forklarer 40-åringen.

Les også: Årets tromsøværing 2015

Tatt på senga

I «Æ har rett» forteller Olsen ærlig om oppveksten sin som barnehjemsbarn i Finnmark på 1980-tallet. Om hvordan det var for henne å miste en far og en mor. Forestillingen handler også om å finne seg selv, og hvordan det var å få en ny mor når Olsen trengte det som aller mest.

– Suksessen forestillingen fikk, tok meg på senga. Jeg så ikke den komme, innrømmer Olsen.

Det som har betydd mest for henne i etterkant har imidlertid ikke vært de gode terningkastene fra anmelderne, men tilbakemeldingene hun får fra folk.

– Det er spesielt mange voksne og unge kvinner som tar kontakt med meg. De forteller at jeg har satt ord på ting som de selv ikke har klart, men som de også føler. Det var jo nettopp derfor jeg lagde denne forestillingen, påpeker komikeren.

Les også: Eliassen - Vi må aldri slutte å gi folk nye sjanser

Nytt show

Å være så åpen og gi av seg selv som det Olsen har gjort, har imidlertid ikke bare vært lett.

– Det koster litt å dele så mye av seg selv, men det jeg har fått igjen for det har vært så fint, forteller hun.

Selv om komikeren ennå ikke er ferdig med å spille «Æ har rætt», er hun i full gang med å planlegge fremtiden.

– Jeg har allerede begynt å jobbe med et nytt prosjekt. Også det blir et show, avslører Olsen, som imidlertid ikke kan avsløre noe om temaet ennå.

– Men det blir noe personlig, påpeker Olsen.