– Det er det mest spesielle bildet jeg har vært med på

Babybildet av Lene Hansen og hennes fjerde barn er ikke som alle andre bilder. Ser du hva som er spesielt?

FØR OG ETTER: Bildet av Lene Hansen er redigert som et speilbilde av henne og datteren to uker før fødselen og fire uker etterpå.  

nyheter

Da Lene Hansen gikk gravid med sitt fjerde barn, ble hun kontaktet av fotograf Hjalmar Westgård. Han ville ta et litt annerledes bilde av firebarnsmoren fra Tromsø.

Få med deg det siste først: Følg iTromsø på Facebook

Resultatet ble et fotografi som har fått stor oppmerksomhet på sosiale medier.

– Det virker som bildet har truffet mange. Man blir litt fanget i det. De fleste tror det er et vanlig speilbilde før de legger merke til at det ikke er det, sier Lene Hansen.

Betydningsfullt

Bildet av firebarnsmoren er tatt i to omganger – rett før og etter fødselen.

– Det første bildet ble tatt bare en eller to uker før fødselen, mens det andre bildet måtte tas så tidlig som mulig etter fødselen. Hun er vel fire uker på bildet, sier Hansen om datteren Helena som nå er blitt fem uker gammel.

– Jeg har tatt gravidbilder før og synes det er fint, men dette er det mest spesielle og betydningsfulle bildet jeg har vært med på. Det viser hvor fantastisk menneskekroppen er. I det ene øyeblikket er hun inni magen og i det neste utenfor, sier hun.

Fascinert av menneskekroppen

Søndag ble bildet lagt ut på sosiale medier, og allerede har nesten 14.000 sett bildet på fotografens hjemmeside.

– Alle sier at de synes det er et fantastisk og vakkert bilde. Det er ingen som har sett noe lignende før. Det var litt jobb for at alt skulle klaffe med lyset, ansiktsuttrykket og hvor jeg ligger. I tillegg måtte jeg ta keisersnitt og gå med bandasje en stund og jeg visste ikke om vi ville få det til, sier Hansen.

Hun forteller at bildet har fått en spesiell betydning for henne etter at hun så det ferdige resultatet.

– Det er artig at vi fikk det til. Det ble så perfekt som det kunne blitt. Jeg har fått fire friske barn og det slår meg hvor heldig jeg er som kan få barn. Jeg har alltid vært fascinert av menneskekroppen og dette viser hvor stort det er å bære fram et barn, sier Hansen.

Bruke tommestokk

Hjalmar Westgård, fotografen bak bildet, forteller at han hentet inspirasjon fra en annen fotograf i Trondheim.

– Man blir inspirert at det andre gjør, men det handler om å sette sitt preg på det. Det ligger en del arbeid bak bildet, sier hobbyfotografen fra Tromsø.

Lyssettingen, posituren og innstillingene på kameraet måtte blant annet være helt likt for å få de to bildene.

– Jeg brukte blant annet tommestokk for å måle avstanden mellom beina. Det ligger også en del etterarbeid bak. Jeg har tatt et lignende bilde før, men man ønsker hele tiden å perfeksjonere. Det er veldig artig at det klaffet og at folk liker det du gjør, sier Westgård.