– Jeg håper alltid at mitt neste verk skal bli mitt beste verk

Arbeidsjernet Marit Bockelie (82) har så mange planer for hvordan hun skal pynte opp byen at hun frykter hun ikke rekker å bli ferdig.

GIGANTKUNST: Marit Bockelie (82) viser her fram de to nederste delene av den enorme mosaikken «Hanen» som skal pryde veggen på Gyllenborg skole.   Foto: Ronald Johansen

nyheter

– Folk har kommet og gratulert meg, så det er selvfølgelig kjempeartig at folk synes det er bra og liker det jeg holder på med, sier Marit Bockelie.

Selv om hun er svært fornøyd med å være blant finalistene til Årets tromsøværing, er Bockelie klar på at hun har mange tøffe konkurrenter.

– Det er jo så mange berømte typer i lag med meg på den listen, blant annet vår tidligere ordfører, som har vært veldig flink. Jeg har jo imidlertid holdt på lengst, påpeker Bockelie lattermildt.

I rute med arbeidet

Selv om kunstneren har fylt 82 år har hun hektiske dager med å ferdigstille gigantmosaikken «Hanen» i det gamle teoribygget på Strandveien der kommunen har stilt et stort lokale til disposisjon.

– Arbeidet går veldig bra fremover. Nå er vi ferdig med kunnskapens tre, noe som tok lang tid på grunn av alle bladene, og er godt i gang med selve hanen. Der holder vi på med den siste delen, forteller Bockelie, som i den anledning skal ha en forhåndsvisning av kunstverket til helgen.

– Vi har allerede hatt flere skoleklasser fra Gyllenborg skole som har vært på besøk her. Nå håper jeg barna tar med foreldrene sine og kommer hit til helgen. Da får man muligheten til å komme helt innpå kunstverket og ta på det, noe som blir noe helt annet enn å se mosaikken på avstand når den henger høyt oppe på skoleveggen, forklarer hun.

LES OGSÅ: Bockelie tjener bare 100 kroner timen på gigantmosaikk

Motivert

I forrige uke var Bockelie uheldig og falt på isen. Det resulterte i en brukket fot. Dermed går kunstneren nå rundt med gips, uten at det hindrer henne nevneverdig i arbeidet.

– Jeg har jo blitt litt ufør på grunn av dette bruddet, men det går seg nok til. Jeg jobber uansett like mye som før, for hendene mine er det jo ikke noe i veien med, påpeker Bockelie.

Til tross for at hun har viet hele livet sitt til kunsten, er ikke 82-åringen lei.

– Er man bildekunstner, så er man det bestandig. Jeg håper alltid at mitt neste verk skal bli mitt beste verk, og synes det jeg holder på er enda mer spennende nå enn før, for nå har jeg mer kunnskap om det jeg holder på med, sier Bockelie.

Hun sammenligner jobben sin med å lese en kriminalroman.

– Det er spennende hele tiden, og på samme måte som man hele tiden må lese neste side for å se hva som skjer i boka, kan jeg nesten ikke vente med å komme videre i kunstverket for å se resultatet, forklarer kunstneren.

LES OGSÅ: - Tromsø skal bli en mosaikkby

Håper på fortgang

Ifølge Bockelie er målet med kunsten hennes å pynte opp byen med kunstverk som hele befolkningen kan ha glede av. Derfor har hun hele tiden nye prosjekter på gang.

– Jeg håper at jeg kommer meg opp på Fjellheisen, der har jeg, i likhet med på Mackbratta, et ganske stort prosjekt under planlegging. Disse prosjektene må imidlertid først igjennom en kvern hos kommunen. Jeg håper ikke de somler for mye, for det er ikke sikkert jeg varer så lenge, påpeker Bockelie.