"Sondre Justad" og "Bendik" er de første navnene som noteres på plakaten for Buktafestivalen 2016.

– Vi har sett både Sondre Justad og Bendik live ved flere anledninger og begge har virkelig imponert. Derfor er det med glede vi kan presentere disse som de to aller første artistene til Buktafestivalen 2016, sier festivalsjef Lasse Lauritz Pettersen.

«Popens nye wonderboy»

Sondre Justad, som er fra Lofoten, har de to siste årene blitt en av Norges popyndlinger. Sommeren 2014 ga han ut singelen «Nu har du mæ» og låten var i desember samme år en av de mest spilte på P3. Senere har han gitt ut låter som «Det e over» og «Riv i hjertet». I oktober 2015 slapp han sitt debutalbum «Riv i hjertet», som fikk svært gode kritikker. Han ble blant annet omtalt av Dagbladet som «popens nye wonderboy».

– Masse live-energi

Sist han opptrådte i Tromsø var i oktober, da han spilte for et utsolgt konsertlokale på Driv.

– Vi snakker nordnorske, ærlige og åpenhjertige tekster og fengende melodier som sender tanker til kvalitetsartister som Håkan Hellstrøm og Veronica Maggio for å nevne noen. I tillegg til masse live-energi, lekenhet og underholdningskraft tyder det på at Sondre Justad har mye å by på fra en konsertscene, skriver Buktafestivalen i en pressemelding.

Justad kommer til Bukta fredag 22. juli.

Urørt-finalist

Neste artist som er klar for Bukta er bandet Bendik, som er fra Bodø. Bandet består av Silje Halstensen (vokal og gitar), Jan Hovland (synth), Bendik Kjeldsberg/Tobias Ørnes Andersen (trommer) og Simon Dolmen Bergseth (gitar).

I 2012 kom de med sitt debutalbum og har vært i finalen av Urørt. I Fjor kom de ut med sitt andrealbum «No går det over». Singelen «Hjertebank og kulde» fra sisteskiva har vært listet på P1, P3 og P13 og Bendik har allerede spilt på flere av de største festivalene i både Norge og Skandinavia.

– Stor scenekunst

– Bendik er herlig drømmende, slagkraftig, støyende, stemningsfull og går fra det helt rolige og lavmælte til det energiske emosjonelle og massive. Frontfigur og vokalist Silje Halstensen er ikke bare skikkelig god å synge, hun innehar også et eksepsjonelt talent innenfor låtskriving og formidling. Bendik er rett og slett stor scenekunst! Vi snakker ærlige og direkte tekster, smarte og fengende melodier, innpakket i intrikate og engasjerende arrangementer, skriver de i pressemeldingen.

TILBAKE TIL TROMSØ: Sondre Justad spilte i oktober for et fullsatt Driv. Nå er han igjen klar for Tromsø og Buktafestivalen i juli. Foto: Bjørnar Øvrebø Foto: Bjørnar Øvrebø