Hilde A. Sandvoll har alltid levd et aktivt liv. I 1992 falt hun plutselig i gulvet – rammet av hjerneslag. Bare fire år senere fikk hun sitt andre hjerneslag. Etter lengre tid som ufør trente hun seg langsomt opp fra å være sengeliggende til igjen å være aktiv og gradvis tilbake i arbeidslivet. Etter en lang vei tilbake har hun nå vært i 100 prosent jobb i åtte år – og nå som direktør.

– Litt surrealistisk

1. desember gikk hun inn i rollen som direktør i Stamina, med hovedansvar for i Nord-Norge og inn i ledergruppen til Stamina Norge. Stamina er et av Norges største konsern innen treningssentre, rehabilitering og bedriftshelsetjenester.

- At jeg tiltrer stillingen, ble klart i slutten av november, og det hele er veldig, veldig hyggelig. Jobben min nå er som direktør for Nord-Norge, og jeg sitter også i ledergruppen til Stamina Norge, forteller Sandvoll på sin første arbeidsdag i ny jobb.

- Hvordan er det å ha gått fra ufør til å bli direktør?

- Det er nesten litt surrealistisk. Hadde du spurt meg om det var mulig da jeg var på mitt dårligste, hadde jeg sagt at det ville vært en drøm eller en fantasi å komme tilbake til arbeidslivet.

Trengte hjelp til alt

Sandvoll husker godt hvordan livet var da hun var på sitt aller svakeste. Etter hjerneslagene måtte hun lære seg omtrent alt på nytt.

– Det har vært en lang reise. Det var ikke en direktørstilling i et helse- og livsstilskonsern jeg tenkte på da jeg satt på hjelpemiddelsentralen og ventet på dataprogrammer som skulle lære meg å skrive igjen. Jeg trengte hjelp til å kle på meg fordi jeg ikke klarte å kneppe skjortene. Da handlet det bare om å komme tilbake igjen og få livet mitt tilbake, forteller en åpenhjertig Hilde A. Sandvoll.

Hun er veldig takknemlig for hvor hun er i dag.

– En aktiv livsstil har vært min beste medisin og betydd enormt mye for meg. I tillegg har jeg hatt et fantastisk støtteapparat i medisinsk personell på UNN og arbeidsgivere som har hatt tro på meg hele veien. I tillegg har familie, venner og nettverk betydd enormt mye og gjort veien tilbake mye lettere. Men det har jo også vært veldig mye hardt arbeid.

Grip mulighetene

Etter å ha vært avdelingsleder i Stamina Tromsø siden 2012, ser Sandvoll fram til den nye hverdagen som direktør.

– Det er helt fantastisk at jeg har fått denne muligheten, og jeg gleder meg stort til å ta fatt på arbeidet. Jeg er så heldig at jeg får jobbe med et spennende og inspirerende lag i en organisasjon jeg har stor tro på. Jeg brenner for forebyggende helsearbeid, fysisk aktivitet og det å bruke ressursene man har på en god måte. Fysisk aktivitet fremmer helse, sier Sandvoll, som allerede har fått mye positiv respons på den nye jobben.

– Verden er full av muligheter, og det handler om å gripe dem.

Hilde A. Sandvoll (48) har regelrett kjempet seg fra å være sengeliggende og ufør til å bli direktør i en av Norges største helse- og livsstilskonsern. Foto: Tom Benjaminsen
Hilde A. Sandvoll (48) skriver iBevegelse-bloggen i iTromsø. Her viser hun øvelser i styrkeanlegget i Bukta. Foto: Tom Benjaminsen