Hjort ny styreleder for Festspillene

Jens Johan Hjort er oppnevnt til å lede Festspillene i Nord-Norge de neste fire årene.

STRÅLENDE FORNØYD: Jens Johan Hjort glitret om kapp med julestjernene da han fortalte om sin nye jobb han skal ta fatt på til neste år.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Det melder Troms fylkeskommune i en pressemelding tirsdag.

Fylkesrådet har nå vedtatt den nye styresammensetningen for de neste fire årene.

Her kom det fram at den nye styrelederen blir Jens Johan Hjort, i tillegg går Susanne Næss Nielsen fra Hammerfest, Hugo Bjørnstad fra Svolvær, Bente Slåtto Steien fra Harstad og Anne Katrine Dolven fra Lofoten inn i rollene som styremedlemmer.

– Stort

Til iTromsø forteller den tidligere ordføreren at det er en stor ære å ta fatt på denne oppgaven.

– Dette er veldig stort for meg. Selv har jeg ikke vært med i styret før, men har så klart vært med på Festspillene i Harstad, og jeg mener dette er en av de aller sterkeste merkevarene som vi har her i Nord-Norge. Det å få være en del av det og utvikle det videre er noe jeg setter veldig stort pris på, sier Hjort.

– Har du gjort deg opp noen tanker rundt videre utvikling av den kjente kulturbegivenheten?

– Jeg har et veldig godt styre rundt meg og en enestående festspilldirektør, og hun har noen veldig spennende tanker rundt videre utvikling, sier Hjort.

Stolt

Siden kulturinteressen hans er stort, synes den tidligere ordføreren at det er litt ekstra stas å være med å styre skuta til Festspillene.

– Det gleder meg at Nord-Norge virkelig har blitt satt på verdenskartet i den kulturelle sammenhengen, både i musikken, scenekunsten og i den visuelle kunsten. Selv drar jeg ofte på kulturelle arrangementer.

Nylig kom det fram at den tidligere ordføreren har gått inn som partner i advokatfirmaet Steensrup Stordrange. Dette etter at flere hadde lurt på hva han skulle begi seg ut på etter å ha gitt fra seg ordførerkjedet.

Med den nye rollen som styreleder for Festspillene i Nord-Norge, får derfor Hjort nok å henge fingrene i fremover.