Potten er til sammen på 2,5 millioner kroner, innunder disse tildeles også det årlige beløpet på 500.000 kroner til frivillige tiltak som forebygger sosiale problemer, eller støtter oppom sosialt- og økonomisk vanskeligstilte personer eller grupper.

– Vi har allerede hatt en del søkere, men vi ønsker at det ikke bare skal være de faste som søker, men at også nye ildsjeler griper sjansen. Spesielt oppfordrer vi folk til å søke tilskudd for kultur- eller idrettsordninger hvor flyktninger og innvandrere kan delta og bli en enda større del av lokalsamfunnet vårt, sier kultur- og idrettssjefen, Lisa Hoen til iTromsø.

Les også: Imponert av "ulvene"

Ønsker flere

Blant annet kan man søke midler til idrettsutstyr, til drift av private idrettsanlegg og til musikkorps. Organisasjoner kan også søke om midler til aktiviteten de driver, kunstnere kan søke om midler til egne prosjekter, organisasjoner som driver eget kulturvernarbeid kan søke, og utviklings- og grendelag som driver kulturliv ute i distriktene kan søke.

Hvor mange som har søkt, og eksakt hvor mye som er igjen i potten, har ikke kultur – og idrettssjefen tall på her og nå.

– Men det jeg kan si er at vi fortsatt har en del midler å dele ut, og understreker at vi spesielt håper at det blir søkt om midler til flerkulturelle tiltak hvor både nordmenn, innvandrere og flyktninger kan møtes i sosiale sammenhenger, sier Hoen.