Dette hotellstuntet skal få barn til å smile i julen

Hotelldirektør Inger-Helén Hjemvoll oppfordrer tromsøfolk til å pynte fem juletrær. På den måten støtter de Kirkens Bymisjon.
nyheter

Under fjorårets julegaveaksjon hos Choice-hotellene kom det inn så mange gaver at det ble vanskelig for de frivillige organisasjonene å håndtere alle sammen. Derfor endrer de fem hotellene i Tromsø strategi og ønsker i stedet at gavmilde byborgere pynter ensomme juletrær. På den måten støtter de vanskeligstilte barn.

Pengedonasjoner

– Juletrærne er for oss blitt en like viktig del av julen som syv sorter og gløgg. Vi synes det har vært fantastisk med alle gavene som er kommet inn de siste årene og er stolte over at Tromsø er en av byene som gir aller mest. Men vi må lytte til dem som ser behovet best. Derfor er det i år pengedonasjoner som gjelder, sier Inger-Helén Hjemvoll, direktør på hotellene Aurora og With.

En 50-lapp

I stedet for å legge gaver under juletreet, selges det i desember pyntelapper til 50 kroner som skal henges på treet. Bakgrunnen er at Kirkens Bymisjon, som mottar gavene, har møtt på store utfordringer logistikkmessig som en følge av den store givergleden.

– Det er fantastisk at tromsøfolk gir av hele sitt hjerte. Det paradoksale er at vi i fjor fikk problemer med å håndtere det store antall gaver som kom inn. Vi setter stor pris på hjelpen, men håper i år at folk heller vil pynte treet med hilsener og donasjoner, sier John Emil Richardsen i Kirkens Bymisjon.

Personlig hilsen

Inger-Helén Hjemvoll understreker at julepynten har plass til en personlig hilsen, og pengene går uavkortet til Kirkens Bymisjon.

– I tillegg gir Choice-kjeden 10 kroner til UNICEF for hver lapp som henges på trærne. Pengene er øremerket arbeidet med å beskytte barn mot menneskehandel.

Hjemvoll opplyser at juletrær kan pyntes i lobbyen på Hotel Saga, Hotel Aurora, Hotel With, Hotel Xpress og Hotel The Edge.