iTromsø skrev mandag om Ina Arild (38) som fant lakselus på røkelaksen mannen hadde kjøpt på Coop Extra i Kroken.

Det har resultert i flere lignende funn blant lakseprodukter i Coops butikker, både i Nord-Norge og på Østlandet.

Problemer med lus

– Vi har snakket med leverandøren vår og de har innrømmet store problemer med lakselus, sier kommunikasjonsdirektør i Coop, Bjørn Takle Friis, til iTromsø.

Nyheten om at parasitten var funnet på matvarer solgt fra butikkdisken, førte til at Coop tirsdag sendte ut et varsel til alle sine butikker over hele landet.

– Det ble sendt ut det vi kaller en alarm. Da må butikkene gå gjennom sortimentet og destruere alle pakningene hvor det er funnet lakselus.

Funnet flere steder

Friis forteller at det under gjennomgangen er funnet flere pakninger med lus.

– Vi har snakket med butikkene og de forteller at de har funnet mange produkter med lakselus på. Det gjelder butikker i Nord-Norge og på Østlandet, sier kommunikasjonsdirektøren i Coop.

Nå har dagligvarekjeden bedt leverandøren av lakseproduktene, som er fra Coops egen lavprisserie kalt X-tra, om å rydde opp.

– Vi har bedt dem gå gjennom og rydde opp. Vi må også vurdere om vi kan gå videre med en produsent som har så store problemer med lakselus, sier Friis.

– Ikke et godt tegn

Kommunikasjonsdirektøren legger til at de aldri tidligere har opplevd at kunder har funnet lakselus på produkter solgt i Coops butikker.

– Det er ikke et godt tegn, og det tyder på at dette er et utbredt problem, sier han.

Friis legger til at det er takket være observante kunder at de i dette tilfellet har fått ryddet opp i sortimentet hvor parasitten har blitt sittende på fisken gjennom hele slakteprosessen og inn i butikkdisken.