Her er debutvideoen til The Late Great

Det hardtsatsende Tromsø-bandet Late Great slipper sin første singel på fredag. Se den eksklusive videopremièren her.

SINGELDEBUT: The Late Great slipper sin debutsingel på fredag. På bildet ser vi vokalist og låtskriver Tor Thomassen øve på kombinasjonen solbriller og F-dur. Foto: Privat 

nyheter

SENTRUM: Tor Thomassen er et velkjent navn for de fleste med en viss interesse for rock her i byen. Etter et drøyt tiår som låtskriver og frontfigur for bandet Vishnu, gikk han for to år siden «solo» under navnet The Late Great.

Etter en lengre periode med innspillingsarbeid, samt et anselig antall konserter, blant annet årets og fjorårets Buktafestival, slipper The Late Great på fredag sin debutsingel – med påfølgende video.Oppløftende folkrock

– Singelen er en slags sjømannsvise. Jeg hørte mye på 50- og 60-tallsmusikk da jeg skrev den, og som mange andre låter jeg skrev for The Late Great på et tidlig stadium bærer den preg av å ha blitt komponert med kassegitar og munnspill. Den er vel kanskje litt Cornelis Vreeswijk-aktig.

For uinnvidde beskriver Thomassen stilen til The Late Great som annerledes enn den mørke rocken til hans tidligere band Vishnu.

– Musikken er litt mer oppløftende, og hvis jeg må kalle det for noe, lander jeg vel på folkrock, sier sangeren.

Fra trubadur til orkester

Under oppstarten var The Late Great et eget trubadurprosjekt, men nå har det vokst til et fulltallig orkester.

– Da jeg og Ariel (Joshua Sivertsen, red.anm.) jobbet i studioet, fant vi ut at mange av låtene hadde så mye energi at de krevde trommer og et backingband.

Bandet som ble en del av plateinnspillingen består av en rekke fremtredende lokale musikere. I tillegg til Thomassen og Sivertsen er Ottar Tøllefsen, Erik Nilsson, Stian Grønbech og John Lupton med.

– Alle disse har bidratt til å gi den kommende plata en ordentlig live-følelse. På de fleste låtene er vokalen min i tillegg gjort på første takning, sier Thomassen.

Mulig februar-utgivelse

Selve videoen er regissert av Olav Solvang, med teknisk assistanse fra Terje Arntsen. Selve debutalbumet, som gis ut av Safe & Sound Recordings på alle formater, er heller ikke langt unna.

– Vi skulle gjerne hatt en slippdato, slik at vi kunne booke et releaseparty, men det er lang leveringstid på vinylen. Hvis vi har platen i hånden i februar, kommer den ut i februar, avslutter Thomassen.