Avhengig av giverglede

Kirkens Bymisjon merker en større interesse for organisasjonen når jula nærmer seg.

FÅR INN GAVER: Ann Karina Sogge og Vibeke Olsen i Kirkens Bymisjon setter pris på at tromsøfolk bidrar med både mat, klær og gaver. Her er de avbildet ved en tidligere anledning.   Foto: Ida Ramberg

nyheter

– Tromsø har det med frivillighet i seg, noe som har stor verdi for oss, sier daglig leder i Kirkens Bymisjon, Ann Karina Sogge.

Les også: Tanken bak er viktigere enn prislappen på gaven

Hjelper barnefamilier

Hun er klar på at bymisjonen er avhengig av folks giverglede året rundt.

– Men vi merker selvfølgelig større interesse for vårt arbeid rundt jul, noe vi også er helt avhengig av, påpeker Sogge.

I tillegg til å hjelpe økonomisk vanskeligstilte barnefamilier med julemat og gaver, steller Kirkens Bymisjon hvert år i stand en stor julemiddag i banksalen for dem som ønsker et sted å feire sammen med andre.

– Det varierer fra år til år hvor mange som kommer, men det har vært opp til 150 stykker der. Det blir også et arrangement i bymisjonens lokaler for dem som ikke ønsker å være rusfri på julaften. Her samles et sted mellom 30 og 60 stykker, forteller Sogge.

– Flinke til å bidra

Samfunnskontakt i bymisjonen, Vibeke Olsen, forteller at tromsøfolk allerede har begynt å tenke på andre, selv om julehøytiden ennå er noen uker unna.

– Både privatpersoner og næringslivet i byen er flinke til å bidra. Vi får inn både mat og gaver, i tillegg til at folk donerer penger, så barnefamiliene som trenger hjelp er allerede sikret julegaver i år, forteller Olsen, som legger til at bymisjonen i fjor hjalp i overkant av 100 barnefamilier.

Når det gjelder den årlige julemiddagen i banksalen på julaften er det nok av folk som melder seg frivillig til å bidra.

– Det er alle mulige slags folk i alle alders- og yrkesgrupper, som har lyst på en litt annerledes julefeiring, forklarer Olsen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter