Kåret til årets sykepleier

Randi Svendsen fra Tromsø ble kåret til årets sykepleier etter 42 år i jobben ved UNN.

KÅRING: Årets sykepleier 2015 ble tromsøkvinnen Randi Svendsen (til venstre), mens Årets sykepleieleder ble Marit Storli fra Finnsnes (til høyre). I midten er Hanne Marit Bergland, fylkesleder i Norsk Sykepleierforbund Troms. Foto: Privat 

nyheter

Svendsen mottok prisen onsdag ettermiddag sammen med Marit Storli som ble kåret som årets sykepleieleder.

Den årlige kåringen, gjort av Norsk Sykepleierforbund Troms, ble denne gangen arrangert på The Edge i Tromsø.

Ved sykesengen

– Vi fikk inn mange gode forslag fra medlemmer om hvem som fortjente tittelen årets sykepleier og årets sykepleieleder. Det var ingen enkel jobb å velge, sier Hanne Marit Bergland, fylkesleder for Norsk Sykepleierforbund i Troms.

Til slutt falt valget på tromsøkvinnen Randi Svendsen som årets sykepleier.

– Randi har jobbet ved sykesengen og tett på pasientene gjennom hele sitt mangeårige virke. Hun har jobbet som sykepleier ved UNN i 42 år og jobber fremdeles i turnus der i dag, sier fylkeslederen.

– Satt pris på

Bergland legger til at Svendsen omtales som omsorgsfull, inspirerende og har vært en rollemodell for sykepleierne i en årrekke.

Marit Storli, som ble kåret til årets sykepleieleder, jobber på Finnsnes interkommunale legevakt som 50 prosent fagleder og 50 prosent sykepleier.

– Hun er engasjert i fagledelse, ser sine ansatte og vet å ivareta deres behov, forteller Bergland om Storli.

Fylkeslederen mener den årlige kåringen er med på å vise at jobben sykepleierne gjør blir satt stor pris på.

– En slik pris betyr anseelse i et faglig perspektiv, og det betyr mye å bli satt pris på i den jobben man gjør, sier Bergland.