Skal utvikle dataspill om bord i Hurtigruten

I februar blir det et litt annerledes cruise med Hurtigruten fra Trondheim til Tromsø. Det retter seg mot alle som vil lage dataspill.

TIL SJØS: Henriette Myrlund er en av initiativtakerne til en hurtigrutereise der målet er å utvikle dataspill. Foto: Privat 

SAMARBEID: «Splash» blir arrangert av Framverk og Hamar Game Collective, med Henriette Myrlund og Runa Haukland (bildet) i spissen. Foto: privat 

nyheter

Arrangementet har fått navnet «Splash» og har vekket internasjonal interesse. Mye av grunnen til det er nok at dette arrangeres fra Tromsø ti Trondheim. På Hurtigruten.

– Vi er vel oppi 250 stykker fra 16 forskjellige land som har meldt sin interesse så langt, sier en av de to arrangørene, Henriette Myrlund.

Det kalles for «game jam». Der samles personer med interesse for spillutvikling. Her skal de planlegge, designe og lage et eller flere videospill innenfor en gitt tidsramme.

Vil ha kreative folk

Torsdag kveld kommer de hundre billettene ut for salg.

– Alle kan være med. Men man må ha en interesse for å lage spill, og litt kompetanse innen for eksempel programmering, illustrasjon eller musikk. Eller kanskje du bare vil bidra med gode ideer, sier Myrlund.

Målet er å komme i kontakt med kreative mennesker som ønsker å drive med kreativt arbeid som spill, animasjonsfilm og app-utvikling.

Samarbeid

«Splash» er et arrangement som laget i samarbeid med Myrlund fra «Framverk» og Runa Haukland fra «Hamar Game Collective».

- Hamar Game Collective har arrangert game jam før, og i fjor arrangerte vi Arctic Game Jam. Men dette er den som har vekket mest oppmerksomhet. Sikkert fordi rammene rundt arrangementet er noe spesielt, forteller Myrlund.

Avgang i februar

«Splash» går av stabelen 19. til 22. februar.

– Deltakerne vil få tema for jamen på en kick off før vi går om bord. Så blir det opp til alle å se hva vi får til mens vi er der, sier Myrlund.