Elever i førsteklasse på kunst, design og arkitektur ved Breivang videregående skole er valgt ut til å tegne regjeringens gave til kongeparets 25-årsjubileum.

I hvert fylke i landet er en barne-, en ungdoms- og en videregående skole valgt ut til å bidra med tegninger som skal være en del av den store feiringen 17. januar 2016. Da er det 25 år siden kong Harald og dronning Sonja ble Norges kongepar.

– Det er et ærefullt oppdrag og vi har mange gode og kreative ideer, sier faglærer Siljan Viken.

Tre temaer

Tegningene skal sendes sørover i neste uke og elevene har fått tre temaer: Tegn hvordan du tror kronen til kongen eller dronningen ser ut, tegn det du tror kongen og dronningen liker å gjøre når de har fri eller tegn deg selv som konge eller dronning.

– Jeg synes det er spennende at vi er valgt ut. Da kan vi vise litt av hva linja vår gjør, sier Stine Antonsen (16), som har tegnet en krone.

Caroline Eliassen (17) valgte å tegne kongen i en godstol med en colaflaske i hånden.

– Så klart er kongeparet akkurat som vanlige folk. Jeg tror han drikker cola han også. Jeg blir skuffet hvis han drikker Pepsi, sier Eliassen, som også har brukt anledningen til å promotere seg selv.

– Jeg har skrevet på instagram-navnet mitt, så hvis jeg får mange følgere må jeg legge ut en del ting jeg har laget, sier 17-åringen.

Åse Sommerseth tegnet seg selv som Konge.

– Jeg har ingen spesielle følelser til akkurat dette, man valgte å være litt kreativ, sier hun.

Jubileumsbok

Er elevene heldige nok, vil noen av tegningene ikke bare bli utstilt på slottet, men også foreviget i en egen bok.

– Det skal være en bildecollage på storskjerm i forbindelse med publikumsarrangementet, noen av tegningene blir vist på Facebook-siden og noen tegninger kommer også med i en stor jubileumsbok, sier Viken.

STÅR PÅ: Elevene fra Breivang videregående skole viser fram tegningene sine. Foto: Tobias Stein Eilertsen