Fra november til januar har både Kvaløysletta Skilag og Tromsø Skiklubb Langrenn som mål å få hele Tromsø i aktivitet.

– Både skoler, bedrifter og vennegjenger kan delta, og man bestemmer selv hvor mange deltakere som skal være på hvert lag. Poenget er at det ikke bare skal fokuseres på en spesifikk idrett, men generell allmenn aktivitet. Det er viktig å utfordre sporten, sier Svein Robertsen, en av arrangørene bak konkurransen, til iTromsø.

Sprekt

– Så kan man undre seg, er egentlig målet å komme i såpass godt i form at man kan delta på NM på ski i byen til neste år?

– Nei, dette er mer brukt som en «gimmick». Målet er vel heller å lade opp til den store vinterfesten her, sier Robertsen og ler.

For å kåre vinnerlaget så rettferdig som mulig, uavhengig av hvor mange som er på hvert lag, fører deltakerne selv opp tiden de trener på sin egen nettprofil. For hvert minutt de trener får de ett poeng. Lagets samlede poengsum beregnes ved å legge sammen alle poengene og dele dem på antallet deltakere.

Utfordringen er det flere som har tatt fatt på, og per nå deltar til sammen 1.400 personer fordelt på 14 lag, blant disse Breivang videregående skole, JM Hansen og Radisson Blu Hotel Tromsø stiller. I bedriftskonkurransen er det i skrivende stund sistnevnte som ligger på topp med 1.749 poeng. Blant skolelagene er det 6A ved Borgtun skole som ligger på førsteplass med 1.1575 poeng.

– Alt ifra å gå fjellturer til å løpe kan man telle poeng for, sier Robertsen.

Friskere liv

Blant dem som virkelig har tatt utfordringen på alvor er laget fra JM Hansen som stiller med syv mann. De vant nemlig november-konkurransen blant bedriftene for å ha sanket inn flest poeng – altså trent mest.

– Sammen har vi gått intensivt inn for å komme på førsteplass. Det har både bidratt til bedre samhold på jobb, og at vi føler oss friskere, sier lagkapteinen for det sporty laget ved JM Hansen, Viveke Ida Ottemo.

Hun forteller videre at det er et stort alderssprang mellom de som deltar fra bedriften.

– Jeg er den yngste på 20 år, men vi har også noen i 50-åra som er med.

– Hvor mye trener dere for å komme til topps?

– Det varierer litt, men vi prøver å trene fire ganger i uka hvor vi både gjør styrke- og utholdenhetsøvelser. Selv om jula kommer skal vi fortsatt klare å trene mye, sier Ottemo og ler.

Konkurransen kan også skilte med staselige premier, noe som virkelig setter fart på motivasjonen.

– Hovedpremien for bedriftene er jo blant annet billetter til FIS World Cup i Holmenkollen og det hadde vært kjempegøy å bli med på.

lagkapteinen: Viveke Ida Ottemo fra JM Hansen har gjort alt for at hennes medkollegaer skal nå målet – nå vil de komme i form til NM i 2016. Foto: Privat/I form til NM 2016