Solgte ut dataspill-cruise på Hurtigruten på 12 minutter

Å samles på Hurtigruten for å lage dataspill var en idé som slo an. I februar kommer folk fra 19 land til spill-arrangementet «Splash».

STORFORNØYD: Henriette Myrvang er veldig fornøyd med populariteten rundt arrangementet. Foto: Privat 

UTSOLGT: Game jammen «Splash» ble utsolgt på bare 12 minutter. 

nyheter

– Det tok vel én time før vi fikk bekreftet at alle hundre billettene var solgt. Men alle var reservert etter bare 12 minutter, forteller en av arrangørene, Henriette Myrlund.

I februar blir det et litt annerledes cruise med Hurtigruten fra Trondheim til Tromsø. Det retter seg mot alle som vil lage dataspill.

Konseptet heter game jam, og går ut på at en gruppe mennesker samles for å utvikle dataspill.

Venteliste

– Det viser jo at folk liker konseptet, og kanskje det at det foregår på en båt. Jeg tror også mange håper å få se nordlys når de er her, sier Myrlund.

For det er langt fra bare lokale som har meldt seg på. Folk fra hele 19 forskjellige land har sikret seg billett.

– Siden det ble så populært har vi opprettet en venteliste. Vi håper at vi kan få noen flere sponsorer sånn at flere kan være med. Vi har jo et ønske om at billettene skal være billige, sier Myrlund.

Litt oppgitt

Hun er veldig glad for den store interessen for «Splash», men legger ikke skjul på at hun samtidig er litt oppgitt.

– Jeg blir jo litt oppgitt for at vi ikke har råd til å legge ut flere billetter for salg, men jeg er samtidig veldig glad, sier Myrlund.

Arrangementet vil foregå på Hurtigruten mellom Tromsø og Trondheim 19. til 22. februar. «Splash» blir arrangert i et samarbeid mellom Henriette Myrlund i «Framverk» og Runa Haukland i «Hamar Game Collective».