Vil invitere enslige eldre hjem til julefeiring

På julaften ønsker Stian Gulstad (33) og samboeren Janne Willumsen (43) å invitere eldre, som ellers ville ha sittet alene, til julefeiring.

Inviterer: Stian Gulstad (33) og samboeren Janne Willumsen (43) har et helt spesielt ønske øverst på ønskelista si i år. Foto: Privat 

nyheter

LANGNES: I år har familien på tre; Stian, Janne og datteren hennes, Charlotte (17), et noe unormalt gaveønske øverst på lista si.

– Vi tenkte å invitere et par eldre mennesker til både en bedre middag og til sosialt samvær hos oss på julaften, sier Gulstad til iTromsø.

Ideen har de allerede hatt en stund, men selve gjennomføringen har blitt utsatt med tiden.

– To julaftener på rad har vi bidratt hos Bymisjonen med det fantastiske arbeidet de gjør i Rødbanken for eldre, tidligere rusmisbrukere og flyktninger, og servert dem mat og drikke. I år tenkte vi å gjøre noe eget for å hjelpe, sier han.

Vil hjelpe

Ideen har de allerede hatt en stund.

– Det er jo mange eldre som må sitte alene på julaftenen, og derfor håper vi på å gi dem en uforglemmelig julekveld sammen med oss, sier Gulstad.

– Dessuten er vi en familie som liker å invitere flere folk med inn i varmen. Tidligere har vi hatt besøk av en helt fremmed utenlandsk gjest på middag. Vi liker å gjøre slikt for andre, sier 33-åringen.

Hjerterom

Allerede er menyen for kvelden spikret, og utenom de tre faste familiemedlemmene, kommer det flere til bords.

– Utenom familien vår har vi både plass, og hjerterom til flere, sier han.

Til kvelden skal det serveres en treretters middag.

– Både kalkun, pinnekjøtt og ribbe skal stå klart på bordet, også godt med drikke. Vi tenker også å gi en gave til dem som kommer til oss.

Han håper at de som ønsker, tar kontakt med ham på mail, stiangulstad@hotmail.com, eller på telefon, 95109241.

– Det hadde vært hyggelig om budskapet nådde ut, sier han.