Ifølge Kristin Røymo er innspillene og rådene fra Bård Jørgensen helt i tråd med det han er ansatt for å gjøre.

– Han har på en tydelig og profesjonell måte tatt ansvar for de investeringene som er gjort i Remiks og for å sikre verdiene til kommunens innbyggere. Det er hans jobb, sier Røymo.

At han i prosessen har kommet med konkrete råd for hvordan ting kan gjennomføres har bidratt til at kommunen har sikret seg mot erstatningskrav. Ifølge reglene kan anbydere som bruker tid og ressurser for å regne på et anbud, få erstatning for dette dersom konkurransen avlyses.

Akutt situasjon

– Det har vært en akutt situasjon der vi har vært nødt til å handle raskt, og der Remiks-sjefen har bistått med faglige råd for hvordan vi har kunnet gå fram, sier byrådslederen til iTromsø.

Nå er Remiks og kommunen inne i et arbeid der man skal se på organiseringen av selskapet. Dette for å kunne beholde avfallshåndteringen i kommunal regi og samtidig følge lover og regler.

Hun er forundret over at Jonas Stein reagerer på at Remiks-sjefen gir innspill i den forbindelse.

– Det er ikke første gang det er sendt informasjon om dette til kommunen i saken – de første mailene ble sendt til det forrige byrådet – blant annet Jonas Stein selv, men det forrige byrådet ville ikke lytte, sier Røymo.