Tidlig nordlyssesong fører til hotellrekorder

Oktober ble den beste måneden noensinne for byens hoteller. Det tror de skyldes at nordlysturistene strømmer til byen tidligere enn før.

MAGISK TILTREKNINGSKRAFT: Nordlyset lokker turistene til Tromsø tidligere enn før. Det nyter hotellene godt av. Foto: Daniel Lilleeng  Foto: Daniel Lilleeng

nyheter

I oktober var det 24.000 flere overnattinger på byens hoteller, sammenlignet med oktober i fjor.

Avdelingsdirektør ved NHO Reiseliv Nord-Norge, Geir Solheim, sier at mye av økningen kan skyldes i at nordlysturismen har startet ekstra tidlig i år.

Totalt var det 206.341 overnattinger i oktober måned. Økningen var på 13 prosent i Nord-Norge og i Troms var økningen på 11 prosent.

Stor økning

Hotelldirektør Inger-Helén Hjemvoll ved Clarion Hotell Aurora, bekrefter at nordlysturismen har startet tidligere i år. De ser at det kommer spesielt mye turister fra England og Asia. Samtidig ser de også ser en økning i nederlandske turister.

– Antallet lokale gjester øker også, noe som kan skyldes i at det holdes mer kurs og konferanser, sier Hjemvoll.

Så langt i år har det vært totalt vært 3.050.082 hotellovernattinger i hele Nord-Norge. Det er en økning på 140.000 siden i fjor.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter