Tar til motmæle mot kritikerne etter dette innlegget

Etter en episode i Storgata skrev Kristine Larsen et innlegg på Facebook om mangelen på respekt overfor byens tiggere. Det har fått det til å gå varmt i sosiale medier.

BLANDEDE TILBAKEMELDINGER: Kristine Larsen, Ap-politiker i Tromsø og nestleder, har fått flere reaksjoner etter at hun skrev innlegget på Facebook før helgen. Både fra folk som støtter opp under innlegget, og fra flere som ikke har noe til overs for byens tiggere. Mange mener også at hun burde ha løpt etter vedkommende som kastet snytepapiret i koppen til tiggeren. Arkivfoto.  Foto: Tom Benjaminsen

nyheter

iTromsø skrev før helgen om Kristine Larsen og et innlegg hun postet på Facebook hvor hun reagerer på en hendelse hun ble vitne til i Storgata fredag ettermiddag.

«Eier du ikke folkeskikk?»

En mann hun passerte i Storgata kastet snytepapiret sitt i koppen til en dame som satt på gatehjørnet ved Stortorget. Det fikk Ap-politikeren, og nestlederen i LO, til å skrive følgende på Facebook:

«Til dæ med capsen som æ akkurat gikk forbi i Storgata på hjørnet med Stortorget. Ja, du ja. Akkurat DU! Æ så DÆ. Æ så KA du gjorde. Da du la snytepapiret ditt i koppen te ho så satt på gatehjørnet med koppen sin. Eier du ikke folkeskikk? Eller synest du det e din fine egen måte å vise at du e bedre? E du virkelig så liten? At du ikke engang kan ha respekt for andre som har det jævlig? Æ håpe du tenke dæ om neste gang!!»

Ble satt ut

Etter at iTromsø omtalte hendelsen har Larsen fått mange tilbakemeldinger, deriblant kommentarer fra personer i sosiale medier som mener hun var feig da hun ikke løp etter mannen, og i stedet valgte å skrive om det på Facebook.

– Jeg burde nok ha sagt noe eller løpt etter vedkommende. Det var kanskje feigt gjort, men jeg ble så forfjamsa og rett og slett helt satt ut.

Hun forteller at hun tidligere har erfart at det å konfrontere noen på åpen gate ikke alltid er den beste løsningen.

– Sist jeg gjorde det dro jeg meg nesten juling, sier Ap-politikeren.

Traff et ømt punkt

Etter episoden i Storgata bestemte Larsen seg likevel for å omtale hendelsen på Facebook.

– Jeg ble forbanna og sint, og tenkte at jeg i hvert fall kunne skrive om det slik at andre ser det og folk skjønner at slikt ikke er greit. Man må vise at man bryr seg. Vi kan ikke bli et samfunn hvor vi slutter å bry oss. Det er ikke greit å tråkke på andre – det skal vi holde oss for gode til.

Hun legger til at enten det er snakk om tiggere, eldre eller småbarnsmødre så handler det om å ha respekt for hverandre.

– Når man ytrer seg må man også være forberedt på reaksjoner, og jeg ser at jeg har truffet et ømt punkt her. Kanskje det er på tide å ta opp diskusjonen om hva som er god folkeskikk i samfunnet vårt, spør hun.