Innvilger en million til videre drift av marka

Nå har Jonas Stein (V) fått sin vilje om en million kroner til videre drift av tromsømarka. Nå mangler det bare en driftsplan.
nyheter

RÅDHUSET: Torsdag behandlet finans- og næringskomiteen økonomiplanen for 2016–2019. Der ble det fastslått at det skal bevilges en million kroner til videre drift av tromsømarka.

– Det er bra at Arbeiderpartiet kommer etter og ser at dette manglet. Det er bra at de hører på vårt forslag, sier Jonas Stein.

LES OGSÅ: Krever at byrådet legger fram plan for Tromsømarka

Etterlyser vedlikeholdsplan

Tirsdag la gruppelederne Sandra Borch (Sp), Jonas Stein (V) og Helga Marie Bjerke (KrF) fram et alternativt budsjettforslag for de neste fire årene. Der foreslo de blant annet en million til tromsømarka-prosjektet.

– Det er bra at det kommer driftsmidler på plass. Det er gjort store investeringer i marka og det er viktig at det holdes ved like, sier Stein.

Gruppelederen har levert inn interpellasjon til kommunestyret angående tromsømarka. Han mener at en vedlikeholdsplan bør være på plass innen våren 2016.

LES OGSÅ: – Kommunestyret tok litt av

Vil ha permanent etablering

Leder av finans- og næringskomiteen og gruppeleder for Arbeiderpartiet i Tromsø, Jarle Heitmann, sier avgjørelsen kommer av en god prosess mellom samarbeidspartiene og en rekke innspill fra andre.

– Millionen er i budsjettet for 2016, men vi har samtidig ytret et ønske om å få til en permanent etablering av tilskudd til tromsømarka. Neste år må vi se hvordan vi kan sikre prosjektet videre i 2017, sier han.

Han viser til «Kystens hus-erklæringen» hvor de blant annet vil vedta en plan som fastsetter grensene i marka.

– Vi har klare formuleringer i erklæringen, som vi forholder oss til, sier han.

LES OGSÅ: Her kommer Tromsøs fineste turløype

Uvisst rundt vedlikeholdsplan

Når det kommer til vedlikeholdsplanen Stein etterlyser, kan ikke Heitmann gi noe svar.

– En vedlikeholdsplan blir opp til de som skal inn i prosjektet å lage. Jeg kan ikke forskuttere når dette vil skje, dessverre, sier han.