Foreldre ber Nobina-bussene dempe farten

Foreldre ved Selnes skole mener enkelte Nobina-sjåfører holder altfor høy hastighet på barnas skolevei. Nå har de klaget til busselskapet.

REAGERER: Rektor Wenche Skallerud (fra venstre), Strand-beboer Odd Rune Devold og FAU-leder Kristine Larsen da de september reagerte på Nobinas traséforslag. Nå reagerer foreldre på at bussene kjører for fort.Foto: Ronald Johansen 

nyheter

– Over lengre tid har foreldre gjort meg oppmerksom på at det er god fart på bussene som kjører forbi skolen vår. Dette er ikke greit da det er midt i skoleveien til ungene våre. Ekstra skummelt er siden det nå både er mørkt, snø og glatte veier.

LES OGSÅ: – Bare et tidsspørsmål før det skjer en ulykke

Ubehagelig opplevelse

Det skriver FAU-leder Kristine Larsen ved Selnes skole i et brev til Nobina. Til iTromsø sier hun at hun har fått enormt mange klager fra foreldre over busser som kjører for fort. Det er 30 km/t i området, men hun er overbevist om at farten er adskillig høyere.

Selv hadde hun og den minste sønnen i 1. klasse nylig en ubehagelig opplevelse på vei fra skolen mot Strand boligfelt. Bak dem i busstraseen var det også unger som var på vei hjem fra skolen.

– Mot oss kom rute 42 fra Eidkjosen. Vi gikk på kanten og hadde akkurat nådd sykkelveien da han kom forbi. Han hadde ikke 30 km i timen, det er bra sikkert. Bussen passerte oss i høy fart, uten antydning til verken å bremse eller slakke på farten. Selv guttungen bemerket farten til bussen.

LES OGSÅ: I dette krysset gikk det nesten galt for yrkessjåfør Jarle

Føles utrygt

FAU-lederen vil ikke skjære alle Nobina-sjåfører over én kam, men at det er enkeltsjåfører som skiller seg negativt ut.

– Alle sjåførene holder ikke for høy hastighet. Mange bussjåfører kjører fint og avpasser farten etter forholdene, de fortjener respekt, sier Kristine Larsen.

LES OGSÅ: Nobina krever hastetiltak for å nå rutetidene

I brevet FAU-lederen har sendt til Nobina skriver Larsen at hun frykter at det én dag skjer en ulykke dersom farten ikke settes ned. Det gjelder både i Niseveien og forbi Selnes skole.

– Vi skjønner at man skal holde ruten, men for mange føles skoleveien utrygg.

iTromsø har ikke lykkes å få svar på henvendelsen til driftssjef Magnar Nilssen i Nobina.