Bobestyrer, advokat Ingar Nordmo Olsen, presiserer at hans sluttinnberetning til tingretten ennå ikke er godkjent, men så langt har han ingenting å utsette på måten driften forut for konkursen ble håndtert.

Store inntekter

I beretningen kommer det fram at salget av blant annet løsøre, haller og maskinparken, ga til sammen vel 3,8 millioner kroner i inntekter. Videre tilførte salget av motorvogner 1,45 millioner kroner, mens eiendommene kunne inntektsføres med vel 5 millioner kroner.

Dekket sine krav

Ifølge Nordmo Olsen gjorde det at bankforbindelsen fullt ut fikk dekket sine krav.

– Videre har vi brukt mye tid på å forhandle med de øvrige, store kreditorene. Der kom vi fram til minnelige løsninger hvor kravene enten falt bort eller ble kraftig redusert.

3,4 millioner

Da dette var avklart, satt bobestyrer igjen med nesten 3,4 millioner kroner. Det gjorde det mulig å dekke inn samtlige 1. prioritetskrav. I tillegg er det utbetalt dividende med 91,4 prosent i forhold til 2. prioritetskrav på til sammen 580.000 kroner.

Daværende styreleder i Einar Bræck AS, Rune Bræck, valgte i desember 2012 å begjære selskapet konkurs. Det skjedde etter en langvarig konflikt med Troms Kraft Entreprenør AS.

Frivillig akkord

– I tiden før konkursen ble det forsøkt forhandlet om en frivillig akkord med kreditorene. Dette førte ikke fram da to valgte å avstå av forskjellige årsaker. En av begrunnelsene var at kreditorene mente at de ville få mer utbetalt ved en konkurs enn ved en eventuell akkord, sier Bræck.

Fjernet alle

Han er glad for at bobestyrer har fjernet alle mistanker om økonomiske ulovligheter i forbindelse med konkursen.

– Flere av de ansatte og undertegnede har nå levd i nesten tre år med denne mistanken hengende over seg. Derfor var det på tide å få avklart dette – en gang for alle, sier Rune Bræck.