Advokat Helene Monrad Bale sier at en anke er sendt til Høyesterett. Der blir det andre som skal representere banken. Hun sier likevel at Danske Bank er av den oppfatning at dette er en prinsipiell sak som landets høyeste domstol bør gå nærmere etter i sømmene.

Ny advokat

– Banken anker på rettsanvendelsen, sier Monrad Bale uten å gå nærmere inn på det.

Både i tingretten og lagmannsretten brukte borettslaget advokat Asbjørn Krantz som sin prosessfullmektig. Til tross for det, har styret besluttet å engasjere advokat Thor Nager Thorkildsen i den videre prosessen.

16 millioner

Dommen i lagmannsretten åpnet for at Amfi-styret kunne gå videre med sitt krav på 16 millioner kroner mot sin tidligere bankforbindelsen. Nå må det arbeidet legges på is i påvente av Høyesteretts avgjørelse.

Lagmannsretten kom til at andelshaverne ble kjent med «skaden» 18. oktober 2010. Med tanke på foreldelsesfristen på tre år, var borettslaget innenfor rammen da stevning ble tatt ut 14. oktober 2013.

Burde kommer før

Under hovedforhandlingen mente Danske Bank at borettslagets styre på et langt tidligere tidspunkt var klar over den vanskelige situasjonen som endte med konkurs. Av den grunn burde søksmålet kommet før.

Det hører med til historien at dommen i Frostating lagmannsrett var enstemmig. Det resulterte også i at Tomasjordnes Amfi Borettslag fikk dekket sine saksomkostninger med nesten 373.000 kroner.