Har åpnet frisørsalongen i splitter nye lokaler

Line Torgersen (46) åpnet Benoni og Rosa Frisør i 1993. Siden den gang har bedriften vokst til 11 ansatte – og nå en splitter ny salong på Strandtorget.

HELT HERLIG: Eier og frisør Line Torgersen (46) (bak til venstre) og frisør Maiken Aannerud Elin Evensen (foran, til venstre) og Eirin Haugli Falch. 

FORNØYD: Line Torgersen (46) er strålende fornøyd med frisørsalongens nye lokaler. 

SPESIALDESIGNET TRAPP: Eierne Line Torgersen og Gunvor Andersen har sammen utformet stilen i de nye lokalene. 

NY FASADE: Strandtorget 1–3 får to nye etasjer i tillegg til fasadeopprusting. Kaffebønna får doblet areal etter ombyggingen, mens frisøren Benoni og Rosa flytter til venstre andre siden av inngangen i bygget. Illustrasjon: Niels Torp as Arkitekter 

GOD PLASS: Når alt er på pass i frisørsalongen har de utvidet til 15 klippestoler. 

NORDISK LOOK: Frisøreieren forteller at de har ønsket en nordiskinspirert stil, med et delikat, naturlig og eksklusivt preg. 

nyheter

I frisørsalongen Benoni og Rosa begynner det meste å komme på plass etter at de skilte lag fra Kaffebønna under oppbyggingen og oppussingen av Strandtorget 1–3.

– Vi åpnet dørene i starten av november, men det er først nå vi er nesten ferdig, sier en smilende eier Line Torgersen (46).

LES OGSÅ: Får servere brennevin til burgerne

Dobbelt så stort

Hun åpnet frisørsalongen i 1993 og flyttet til Benoni og Rosas gamle lokaler fem år senere. Torgersen eier salongen sammen med Gunvor Andersen, og sammen har de planlagt utformingen og interiøret i de splitter nye lokalene – som ligger nesten vegg i vegg med det gamle.

– Vi har nesten dobbelt så stor plass og disponerer nå nær 180 kvadratmeter. Vi har blant annet 15 klippestoler, bedre og større område for vask og ei helt egen spesialdesignet trapp, forteller Torgersen.

Hun avslører at andre lokaler ble vurdert – men valget falt til slutt på Strandtorget.

– Jeg er utrolig glad for at vi ble værende på denne adressen.

LES OGSÅ: Han blir sjef på O'Learys

Delikat og naturlig

Benoni og Rosa huser åtte frisører og to lærlinger. De gamle lokalene var mye mindre – og mer rosa.

– Alle frisørene har blitt med over, så vi trengte absolutt å utvide plassen. Vi hadde fokus på å ikke være like rosa, og har heller forsøkt å ha et delikat, naturlig og eksklusivt preg, forteller hun.

Interiøret er preget av blant annet tre og betong. Oppussingen av lokalene, som tidligere har vært kontorer, har kostet både tid og penger – men noen prislapp vil ikke Torgersen avsløre.

– Det har selvfølgelig kostet, men det skal vare lenge og da må det være skikkelig. Jeg ser det som ei investering. Vi er kjempefornøyde og har fått veldig god respons. Det eneste vi mangler nå er litt finpuss og de siste klippestolene.

LES OGSÅ: Han åpner byens ferskeste kafé

Travel førjulstid

Inne på salongen merkes det at mange har planer om å stelle håret nå når julen er like rundt hjørnet. Også kundene er fornøyde med salongens nye stil.

– Herlighet, så fint dere har fått det her, utbryter fast kunde Eirin Haugli Falch.

Hun og Elin Evensen får testet de nye massasjestolene mens håret blir vasket – i nye vasker som skal gi mindre belastning for frisørene.

– Det har blitt utrolig flott her, legger Evensen til.