Julegaveønske: Gode tanker

På Jekta kan du i disse dager gi tid og omtanke i form av julekort til de som kanskje trenger en liten oppmuntring i hverdagen.

POPULÆRT: Det er mange av Jektas juleshoppere som har satt av litt tid til å skrive et hyggelig julekort til en ukjent. Foto: Privat 

OPPSAMLINGSSTASJON: Jektas juletre fungerer som oppsamlingsstasjon fgor julekortene til Bymisjonen henter dem på julaften. Årets julegaver finner man med andre ord hengende på juletreet, ikke under. Foto: Privat 

JULEKLEM fra Marie (11). Foto: Privat 

HUMOR: Mens Mariell kommer med gode råd, forsøker «Plumbo» seg på humor. Foto: Privat 

nyheter

Det er Jekta og Kirkens Bymisjon som samarbeider om dette prosjektet som virkelig har fenget byens juleshoppere.

– Nå er det tomt for julekort igjen og vi var nettopp og fylte på med flere, sier Jon Emil Rikardsen i Kirkens Bymisjon.

Populært tiltak

Idet iTromsø får Richardsen i tale befinner han seg tilfeldigvis ved juletreet på Jekta hvor kortene henges opp.

– Dette ser jo helt fantastisk ut, sier han.

Også Laila Myrvang, senterleder ved Jekta, har fått inntrykket av at dette er et populært tiltak.

– Vi har mye folk som ferdes hos oss i denne tida og det er tydelig at de har ønsket å bidra, sier hun til iTromsø.

Ifølge Richardsen er de i den unike posisjon at behovet for å gi er større enn behovet blant Bymisjonens brukere.

Glade i å gi

– Vi i Bymisjonen har jo virkelig fått erfare at folk i byen er glade i å gi, men i år tenkte vi som så at det er mange som kanskje trenger noe ekstra hele året, sier Richardsen.

Derfor håper han og Myrvang at flere vil gi noen fine ord og litt omtanke til noen de ikke kjenner, men som kan ha behov for det.

Det har Marie (11) gjort.

– En god juleklem fra Marie 11 år. Tro på dæ sjøl, skriver hun.

Pias julehilsen er akkompagnert av en juleklem og lyder:

– Aldri gi opp! Stol på dæ selv! Ingen kan stoppe deg!

Signaturen «Plumbo» er mer humoristisk i sin hilsen:

Smilerynker

– Smil og vær glad for hver dag som går, så skal du se hvor fine rynker du får.

Humor og omtanke går gjerne hånd i hånd, og alle meldingene gleder Richardsen.

– Det er tydelig at dette er noe folk har tatt til seg og skrevet slike fantastiske hilsninger. Selv om juletida ofte dreier seg om innkjøp og gaver er det godt å se at mange tar seg tid til å gi noen fine ord til en ukjent, sier han.

Kortene blir hengende på juletreet til julaften da de samles inn og tas med i Rødbanken der Bymisjonen arrangerer jul for enslige.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter