– Byrådet er stemplet som næringslivsfiendtlig

Byrådets næringspolitikk skapte het debatt i onsdagens kommunestyremøte.

KRITISK: Anni Skogman. 

nyheter

I åpen spørsmålsrunde før sakslisten i onsdagens kommunestyremøte, benyttet både Jonas Stein (V) og Anni Skogman anledningen til å stille spørsmål til ordfører Jarle Aarbakke (Ap) og byrådsleder Kristin Røymo (Ap) om kommunens næringslivspolitikk.

LES OGSÅ: Beskylder byrådet for å svartmale den økonomiske situasjonen

Forbedringspotensial

– Jeg har fått tydelige signaler fra næringslivet om at de er bekymret og at det nye byrådet oppfattes som direkte næringslivsfiendtlig, sier Stein (V) fra talerstolen i sitt spørsmål til Aarbakke.

– Jeg er ordfører for alle i denne byen og det skal jeg fortsette å være. Vi har et potensial for å forbedre vår samhandling, og NHO og jeg har hatt et møte og planlegger å ha flere møter fremover, svarer ordføreren fra talerstolen.

LES OGSÅ: Større skoleunderskudd enn forventet

Ny tilnærming

På spørsmål fra Stein om ordføreren synes det er problematisk at byrådet blir oppfattet næringsfiendtlig, svare Aarbakke følgende:

– Næringslivet må ha respekt for at flertallet blant innbyggerne stemte fram en ny politisk ledelse som har en annen tilnærming til næringslivet enn det forrige.

Anni Skogman (Frp) stilte sine næringslivsspørsmål til byrådsleder Kristin Røymo (Ap).

- Hva tenker byrådslederen om at kommunen har fått dette stemplet som næringslivsfiendtlig? Hva tenker du om de eventuelle bedriftene som ønsker å etablere seg i Tromsø i lys av dette stemplet?

– Jeg har forståelse for at det skaper stress i den delen av næringslivet som mister muligheten til å inngå kontrakter med Tromsø kommune, fordi kommunen ønsker å drive tjenester i egen regi, slik som eksempelvis renhold. Men vi er nødt å se forskjellen i det å overføre oppgaver fra kommunen til det private og det å skape vekst i næringslivet i Tromsø, svarer Røymo.

LES OGSÅ: Nær dobling av eiendomsskatten

– Finnes ikke et slikt stempel

Det svaret var Skogman derimot ikke fornøyd med.

– Hva mener byrådsleder Kristin Røymo om å få dette næringslivsfiendtlige stempelet? gjentok hun fra talerstolen.

– Jeg hører at Skogman mener at det er et slikt stempel. Det er jeg helt uenig i. Vi er avhengig av at byrådet og den fremtidige politiske ledelsen i en ny formannskapsledelse har god kontakt med næringslivet. Vi skal spille på lag med næringslivet, selv om vi ikke ønsket å få det kommunale renholdet overført til private aktører.

I sakslisten for kommunestyret i desember, som går over både onsdag og torsdag, skal blant annet årsbudsjettet for 2016 og økonomiplan for de neste fire årene vedtas.