Hvert eneste år gjør de det samme; drar på Ølhallen, nyter stemningen, hverandre og ølen. De medgir imidlertid at det heller ikke er feil at det er en del annet å hvile øynene på.

– Det er et «must» å dra hit fredagen før julaften. Her koser folk seg, snakker med hverandre, også er det jo masse mannfolk her, sier Edel Pedersen mens de to andre klukkler.

Populært

De tre er heller ikke alene om å føle på den varme og gode stemningen nå rett før jula ringes inn. Da iTromsø besøkte Ølhallen rundt klokken 15.00, var det drøye 200 personer innom og på utsiden godt over 30 personer som hadde stilt seg i kø for å sikre seg både bord og noe godt i glasset.

I fjor var dette den travleste dagen for de ansatte ved Ølhallen, da endte de også opp med å gå tom for Mack pilsner. De ansatte fortalte i ettertid at de opplevde et unormalt trøkk og aldri før hadde de vært borte i samme situasjon. I skrivende stund er dette foreløpig ikke et problem.

– Det er kanskje ikke dansing her, men man mingler, slapper av og koser seg nå før julaften. Det er en god tradisjon, og vi rullerer ofte på hvor mange damer som er her om gangen. Nå koser vi oss med Mack sin juleøl og den er veldig god, sier Eilertsen til iTromsø.

populært: Mens det var nok av folk innom lokalene, var det også en del som ventet i kø på utsiden for å komme inn. Foto: Tom Benjaminsen