– Jeg er for tiden sosialklient og har ikke så mye å rutte med. Derfor bestilte jeg et bidrag fra Frelsesarmeen – en eske med assortert julemat. Jeg fikk også julegave.

Ofte innom

Didriksen forteller at han er innom Frelsesarmeen hver fredag. Da vanker det en pose med mat, kaffe og noe å bite i. Det setter han stor pris på.

Som tidligere butikkansatt håper 55-åringen at han snart skal få en jobb. Over nyttår starter han i en praksisplass – noe han ser fram til.

Syrisk flyktning

Da utdelingen av mat startet presis klokken 11, sto også Najib Hallwa i køen. Han er syrisk flyktning og har vært i landet i tre–fire måneder. Nå bor han sammen med 12 andre i mottaket i Prestenggata.

– Dette er et utrolig fint tiltak. All ære til Frelsesarmeen, sier syreren som i hjemlandet jobbet som lastebilsjåfør.

Divisjonssjef Gro Merete Berg sier at årets utdeling er et samarbeid med matkjeden Kiwi:

– De leverer hele året. Juleesken inneholder mat for 600 kroner – alt fra middager til desserter. Totalt bruker vi nesten 170.000 kroner – midler som kommer inn via julegryten.

Folk bestiller

Berg forteller at folk bestiller og får sitt uten noe om og men.

– Vi sjekker ikke den sosiale situasjonen til hver enkelt. Vi stoler på folk. I mengden er det utvilsomt noen som ikke trenger innholdet, men her spiller også det sosiale samholdet inn.

Divisjonssjefen konstaterer at behovet for støtte er økende og at det er blitt mindre skambelagt å be om hjelp.

– Men utdelingen er en ressurskrevende prosess. Derfor vurderer vi å levere ut matkort neste år – noe som blant annet gjøres på Finnsnes. En slik løsning kan lettere administreres.

Gro Merete Berg sier at beløpe vil være som verdien i eskene – 600 kroner for enslige. I tillegg vil det betales ut 200 kroner for hvert ekstra familiemedlem.

Hold deg oppdatert: Følg iTromsø på Facebook!