Spilte inn julelåt i Liverpool

Tromsøjente gir ut singel spilt inn ved Paul McCartneys artistskole.

JULELÅT: Tromsøjenta Cecilie Karlsen debuterer med julesingel og konsert på Prelaten. Foto: Presse 

nyheter

Cecilie Karlsen (19) fikk i sommer oppfylt sin drøm, da hun kom inn på den prestisjetunge skolen LIPA (Liverpool Institute for Performing Arts). Nå debuterer hun med en julesingel spilt inn med hjelp fra hennes medelever ved akademiet.

- Jeg er glad for å kunne jobbe med folk fra hele verden, og hele produksjonen er gjort av elever. Selv har jeg skrevet både teksten og melodien, så jeg er veldig stolt av resultatet, sier Tromsø-jenta om «Christmas Morning» – som er tilgjengelig via diverse strømmetjenester.

LES OGSÅ: Var i ferd med å gi opp artistdrømmen

Inspirert av trist hendelse

Karlsen forteller at hun stortrives i byen ved elva Merseys utløp, men selve teksten er inspirert av en trist opplevelse i Beatles-byen.

- Det er en ordentlig kulturby, men det er mye fattigdom her – og en kveld når jeg gikk hjem så jeg en uteligger som lå og sov med et lite juletre ved siden av puta si. I utgangspunktet hadde jeg tenkt å skrive en gladlåt av Mariah Carey-typen, men jeg ombestemte meg, og valgte å skrive en tristere låt om alle de som ikke har det så godt i jula.

Julelåten er faktisk en slags hjemmelekse fra skolen.

- Jeg tar et fag som heter «låtskriving», og allerede i september fikk vi i oppgave å skrive og spille inn en julelåt. Det var ikke planlagt at den skulle gis ut, men den ble bedre enn forventet, så hvorfor ikke?

LES OGSÅ: Får 3,5 millioner fra kulturrådet

Hjemmedebuterer på Prelaten

Kommende tirsdag gjør attpåtil Karlsen sin debut på en av byens konsertscener, nemlig Prelaten.

- Jeg har jo spilt konserter tidligere, men i Tromsø har det stort sett vært bryllup, konfirmasjoner og barnedåper – så du kan godt kalle det debutkonsert.

Konserten går av stabelen tidlig på kvelden, og artisten er spent på hvor mange publikummere som dukker opp på hennes hjemmedebut.

- I Liverpool har jeg gjort en del konserter, men der er det nok en fordel å ha tilknytning til skolen, avslutter Cecilie Karlsen.