Barn alvorlig skadd på Svalbard

Barn skal være alvorlig skadd etter raset i Longyearbyen, ifølge UNN.

Hjelpemannskaper jobber i området der et snøskredet har truffet flere hus i Longyearbyen. Foto: Tipser / NTB scanpix 

nyheter

- Longyearbyen sykehus har tatt imot alvorlig skadde personer, og blant dem er barn. Tidligere kom det meldinger om tre skadde barn, men nå ser det ut som at det ikke er like alvorlig for det tredje barnet. Foreløpig er det ikke aktuelt å sende de til Tromsø, sier pressekontakt hos Universitetssykehuset Nord-Norge, Marit Einejord.

Hun forteller at UNN har sendt personell og utstyr til Svalbard, men hun har foreløpig ikke oversikt over hvor mange som er sendt.

Einejord forteller til iTromsø at hun per nå ikke kan gå ut med hvor mange personer som er alvorlig skadd.

Siste oppdatering kom klokka 14.30, og gikk ut på at ni personer er sendt til Longyearbyen sykehus med skader. Det er snakk om fem voksne og fire barn. Av disse er to barn og en voksen alvorlig skadet, mens resten har lettere skader.
 
- Det er for tidlig å si om disse personene vil sendes til Tromsø etter hvert. Nå handler det om å stabilisere de skadde, så må vi ta stilling til om de skal sendes til fastlandet etter hvert, sier pressevakt ved UNN Per Christian Johansen.
 
Han opplyser at sykehuset har sendt flere team til Svalbard for å bistå i arbeidet, men at han ikke har oversikt over nøyaktig hvor mange det er snakk om.
 
- Det er flere operasjonsteam og administrativt personell på vei til stedet, og første helikopter er allerede ankommet, sier Johansen.