Et steg nærmere flere parkeringsplasser

Reguleringsplanen for utvidelse av fjellparkeringen er lagt ut til høring.

Tromsø Parkering vil utvide fjellanlegget med rundt 1000 nye parkeringsplasser.   Foto: Lars Åke Andersen

Per Hareide.  Foto: Tom Benjaminsen

nyheter

Fredag kunne Byrådet sende ut reguleringsplanen for 1000 nye parkeringsplasser i sentrum til høring. Per Hareide hos Byutvikling mener dette er et viktig steg i prosessen for å få utvidet fjellanlegget.

– Nå har Byrådet gått god for planen, som betyr at vi forhåpentligvis kan få den vedtatt utpå nyåret. Da kan man fortsette prosjekteringen, hvor detaljene må utredes, forklarer Hareide, som poengterer at Statens vegvesen også er positive til planen.

– Med de statlige føringene som går på regulering av biltrafikk er det positivt at Statens vegvesen, som blir en slags «vaktbikkje» for reguleringene, har gått god for planen.

LES OGSÅ: Vil ha 960 nye parkeringsplasser

Slik det er lagt fram nå er hensikten å opprette over 1000 nye parkeringsplasser i det nye fjellanlegget, som vil strekke seg mot Muségata. Dette vil med andre ord mer enn doble antallet parkeringsplasser i sentrum.

– Det er ønskelig å imøtekomme en utvikling i sentrum, med blant annet nybygging ved Framsenteret. Vi ser også at det vil bli færre og færre muligheter for parkeringsplasser ved eiendommer i sentrum, så nettoantallet vil nødvendigvis ikke øke like drastisk. Dette ser vi for eksempel på Prostneset, der et stort parkeringstilbud forsvinner med ny havneterminal, sier Hareide.