Restauranten inviterte Kirkens Bymisjon til gratis julelunsj

Da Pinocchio stengte restauranten og inviterte familier til julelunsj sammen med Kirkens Bymisjon.

Eier Fabio Chisari (til venstre) og daglig leder Christian Orozco ved Da Pinocchio. Søndag inviterte de Kirkens Bymisjon til julelunsj før de stengte for jula. Bildet er tatt i en annen sammenheng. Foto: Tom Benjaminsen 

nyheter

Det begynner å gå mot jul, og restauranten Da Pinocchio gjør seg klar for to ukers juleferie. Daglig leder Christian Orozco forteller at de ønsket å gjøre noe fint for noen andre før jul i stedet for å kaste maten de hadde til overs. Da kontaktet de Kirkens Bymisjon og arrangerte gratis julelunsj.

Ville ikke kaste maten

– Mange av restaurantens ansatte er ikke fra Norge, og skal nå reise hjem til familiene sine. Julen er en fin tid som mange tilbringer med familiene sine – men ikke alle har mulighet til det, og mange har ikke råd til å for eksempel dra ut og spise på restaurant. Vi tenkte derfor at vi kunne lage et fint måltid av den maten som ville blitt kastet nå som vi stenger for jula, sier Christian Orozco.

Dermed stengte de dørene søndag formiddag og inviterte Kirkens Bymisjon og over 30 personer til lunsj.

– Synes du flere bør gjøre som dere?

– Hvis man kan hjelpe med en så liten ting, så hvorfor ikke? Hvis man kan, bør man gjøre det, sier Orozco.

Bra respons i jula

John-Emil Richardsen hos Kirkens Bymisjon forteller at de setter stor pris på at restauranten stiller opp.

– Vi ble kontaktet og fortalt at restauranten hadde mat til overs og ville gjøre noe for oss. Nå er det omtrent 35 personer her, forteller Richardsen søndag formiddag.

Kirkens Bymisjon merker at de får bra respons i jula fra næringslivet. Både Hurtigruten og Ishavshotellet har stilt opp og invitert brukerne av Kirkens Bymisjon til julefeiring.

– Vi er kjempefornøyde. Jeg tror også det er fint for dem å kunne gi noe slikt. Blir vi invitert til noe slikt, nøler vi ikke med å stille opp, sier Richardsen som mener slike tiltak er flotte uansett når på året det skjer.