UiT - Norges Arktiske Universitet får 20 nye studieplasser til et studieprogram i landskapsarkitektur, etter at regjeringspartienen og de to støttepartienen har gått inn for dette i budsjettforliket.

Samarbeider med AHO

Studiet er et samarbeid mellom UiT og Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO).

Stortingspolitiker i Kirke-, utdannings- og forskningskomiteen, Kent Gudmundsen (H) sier i en pressemelding at det er gledelig at det nå er kommet på plass en enighet om å styrke antall plasser på studiet.

Viderefører pilotutdanning

Det kunstfaglige fakultet ved UiT har drevet en pilotutdanning av mastere i landskapsarkitektur i samarbeid med AHO siden 2013, men nå blir altså tilbudet permanent.

Studentene har blant annet jobbet med tilrettelegging av store veiprosjekter som innførselsveien til Tromsø (E8).

Dekan Kjell Magne Mælen sier at pilotutdanningen har vist seg å være en suksess.

– Med bevilgningen av nye studieplasser kan vi i samarbeid med AHO starte en permanent femårig utdanning i landskapsarkitektur, sannsynligvis fra høsten 2017, sier Mælan.

Undervisning i Oslo

De kommende studentene vil bli tatt opp og uteksaminert i Tromsø, men deler av undervisningen vil foregå i Oslo.

– I samarbeidet med AHO har vi hatt et sterkt fokus på utfordringene som finnes i Arktis. Jeg er glad for at vi nå får muligheten til å styrke den faglige kompetansen på vårt fakultet, samtidig som vi styrker det interne samarbeidet på UiT, med miljøene innenfor særlig biologi og teknologi, sier Mælen.