Kun håndballfinalen bremset søndagshandelen

Søndagsåpne butikker trakk store mengder kunder, men da VM-finalen i håndball gikk i gang, måtte kjøpesentrene se seg slått.
nyheter

– Jeg har ikke fått tallene for søndag ennå, men vi hadde en fin dag i går med en jevn strøm av kunder, forteller Marit Stokmo, senterleder på Amfi Pyramiden i Tromsdalen.

– Vi holdt åpent fra klokken 14.00 og stengte klokken 18.00, så det var litt kortere tid enn andre. Og håndballkampen hadde nok litt å si for besøket, vi merket at Norge skulle feire gullet sitt, forteller hun.

– Da roet det seg ned på senteret.

Mange innom

Det var kvart over fem søndag ettermiddag at Norge møtte Nederland i VM-finalen, som endte 23–31 i Norges favør. At mange fikk med seg finalen, merket også Jekta.

– Jekta var veldig godt besøkt på søndag, fra vi åpnet klokken 14.00 og gjennom hele dagen. Men vi merket at det ble færre folk da finalen i håndball kom, forteller senterleder Laila Myrvang.

Allikevel er hun fornøyd med den ekstra handledagen, der rundt 11.100 kunder var innom, og opplever at mange er interesserte i å gjøre julehandelen på en søndag.

– Jeg tror mange har kommet hjem til jul og at veldig mange benytter seg av søndagen til å gå sammen og handle og få unna de siste forberedelsene. Det er greit med noen dager med søndagsåpent før jul, ellers er det ikke behov for det, mener hun.

Hun forteller om gode dager for Jekta nå før jul, og at søndagsåpent er viktig for senterets omsetning. Dersom man som kunde ønsker å slippe unna det verste handlerushet nå før jul, har Myrvang noen tips:

– På morgenen er det veldig greit her på Jekta, og det samme gjelder sent på kvelden. Tirsdag har vi langåpent til klokken 23.00, og da er det også veldig greit å gjøre handelen.

Stokmo på Amfi Pyramiden forteller at søndagshandelen ikke nådde opp til en lørdag på senteret, men at de er svært fornøyde med resultatet. Også hun opplever at det er stor interesse for å ta handelen når det er søndagsåpent.

– Fra klokken 10.00 begynte telefonen min å ringe. Da skulle folk spørre når vi åpnet. Folk er på hogget!

Jevnt sig

Veronica Evertsen, senterleder på Nerstranda forteller at de hadde 2.500 kunder innom senteret på søndag.

– Det å ha søndagsåpent er et servicetilbud til de som ønsker å gjøre sine siste innkjøp før jul. Vi har kun hatt søndagsåpent to helger, og da mellom klokken 14.00 og 18.00, forteller hun.

Evertsen sier at det er særlig servering, hus og hjem og servicebutikkene deres som gjorde det bra i forrige uke.

– På søndag så vi at det var et jevnt sig av kunder i åpningstiden. Jeg tenker at søndagsåpent før jul er bra for dem som jobber turnus og har vanskelig for å rekke åpningstidene.