Nordlys-musikkvideo deles i hele verden

Herman Rundberg har tydeligvis knekt en kode ingen andre trolig har klart før han. I sin nye musikkvideo bruker han nordlyset sammen med sin musikk.
TRACE - Herman Rundberg & Petter Carlsen

Ta en liten timeout i julestria og kos deg med den her spektakulære nordlysfilmen med bilder fra Kåfjord i Nord-Troms, fanget av Ørjan Bertelsen. Soundtracket er låta ‘Trace’ av Herman Rundberg & Petter Carlsen, komponert til bestillingsverket Northern Soul.‘Trace’ handler om det å sette spor etter seg i livet. Om arv, og om det å lengte etter noe som er borte. ----‘Trace’ is from the brand new album ‘Northern Soul - The Album’ and is about leaving traces. It’s about inheritance and about yearning for something that is lost. Feel free to share if you like! TRACE CREDITS: Music by Herman Rundberg & Petter CarlsenPhotos and edits by Fotograf Ørjan Bertelsen All photos is shot in Gáivuotna/Kåfjord, Norway Produced by Herman RundbergMusicians: Herman Rundberg, Halvard Rundberg, Hogne Rundberg, Christer Andre CederbergVocals: Petter CarlsenStrings from Nordnorsk Opera og SymfoniorkesterMixed by Christer-André Cederberg - Producer/Mixer/EngineerMastered by Chris Sansom at Propeller Mastering, OsloRecorded at Mano Music studio and Kysten studio, TromsøSpotify: http://spoti.fi/1KKdZNZTidal: tidal.com/album/52684098iTunes: http://apple.co/1ipB3uE Visit:pettercarlsen.commanomusic.netBertelsen Foto - vimeo.com/user9993664 Thanks to: Varangerfestivalen, SNN Kulturnæringsstiftelsen, Simone Grøtte - Koreografi & Dans

Posted by Mano Music on 16. desember 2015

NORD­LYS-SUK­SESS: Vi­deo­en «Tra­ces» tar av på in­ter­nett.Foto: Ørjan Bertelsen 

SAM­AR­BEID: Det er Her­man Rund­berg (høy­re) og Pet­ter Carl­sen, som står bak låta «Tra­ces».Foto: Daniel Mikkelsen 

nyheter

Det er knapt to uker siden Herman Rundberg slapp bestillingsverket «Northern Soul» på vinyl.

Forrige onsdag slapp han også musikkvideoen «Trace», som er en av sporene på skiva. Nå deles den hyppig på sosiale medier rundt om i verden.

– Det er ikke tvil om at nordlysbilder er i vinden for tiden. Det merker vi på mottakelsen av videoen, som er overveldende, sier komponist Rundberg, som til vanlig spiller trommer i Violet Road, som opplyser at videoen nærmer seg 30.000 visninger.

Spres ut i verden

Bestillingsverket «Northern Soul», som han og hans kone Simone Grøtte laget til Varangerfestivalen 2014, har også fått ekstremt gode tilbakemeldinger.

Selv om det ikke er tre minutt lange poplåter, tror Rundberg at de har truffet noe hos lytterne, som har en travel årstid.

– I disse travle juletider kan det hende at folk synes det er deilig med en aller så liten time out. Da kan man ta seg tid til å lytte til lengre låter. Musikken vår er jo laget til film- og danseforestilling. Det gir litt andre forutsetninger når man komponerer det, sier Rundberg, som opplever at videoen, som har nærmere 30.000 visninger, deles ut i hele verden.

– Det er mange delinger fra Tyskland, Storbritannia, Asia og ikke minst i USA, sier komponisten, som sammen med musikeren Petter Carlsen, har laget låta «Traces».

Luktet nordlys av låten

Personlig liker han at verden får se den vakre nordnorske naturen, og ikke minst å få vist fram musikken som produseres i Nord-Norge.

– Det er en låt som er lang og stor i soundet. Den tar seg god tid, og det luktet nesten nordlys av låten når den var ferdig. Så det var ikke tvil om at det skulle bli en slik video, sier Rundberg.

Videoen er filmet i sin helhet i Kåfjord av fotograf Ørjan Bertelsen.