Kommunen med julegave til studentforeldre

Kommunen flytter tilskuddsfristen fra desember til januar og åpner dermed døren for enda flere barnehageplasser.
nyheter

Som én av fem studentbarnehager vil nå Prestvannet kunne registrere nye barn en måned senere enn tidligere for å få kommunalt tilskudd. Dette etter at kommunen endret lovverket slik at fristen for å registrere antallet barn ble flyttet fra 15. desember til 15. januar.

– Vi ønsker å være mer fleksible ovenfor studentene og se praktiske løsninger, så da var dette et naturlig tiltak, forteller byråd for oppvekst, utdanning og idrett Brage Larsen Sollund.

LES OGSÅ: Får 100.000 kroner til skatepark

Flere vil bli

Heidi Bjerkås, styrer i Prestvannet studentbarnehage, tror den nye fristen vil gjøre at flere studenter vil kunne kombinere foreldrerollen med studiene.

– Mange kommer hit for å begynne studier på nyåret og rekker derfor ikke fristen i desember. Nå som barna også kan registreres i januar vil de slippe å vente helt til høsten for å få barna i barnehage, sier Bjerkås.

LES OGSÅ: Kan ikke love at kommunen vil hjelpe Kråkeslottet barnehage

Hans Petter Kvaal, direktør i studentsamskipnaden, mener den utsatte fristen vil ha positive ringvirkninger.

– Når studentene vet at de har barnehageplass når de kommer vil vi kunne holde på de mye lengre. Kanskje er det også det som gjør at flere velger å bosette seg her i Tromsø, sier han.

Gir bedre kapasitet

Ifølge studentbarnehagenes beregninger vil den nye fristen gjøre at rundt ti nye barn vil få plass. Dette vil være et ledd i kommunens arbeid for å bedre barnehagedekningen, som nå nærmer seg 100 prosent.

– Slik det er nå får alle som søker plass, men det er ikke alle som får førstevalget sitt. Så selv om to barnehager nylig har blitt lagt ned er den generelle kapasiteten økt, forteller Sollund.

LES OGSÅ: Lange ventelister skaper trøbbel for barnehagene