Forrige uke kunne Tromsø Alpinpark opplyse at de trolig nærmet seg en nyåpning av senteret. Mildværet satte dog en stopper for løypeåpningen, noe som kan se ut til å vedvare.

– Vi var nære å kunne åpne turløypa før mildværet kom, men vi blir nok nødt til å vente litt lengre. Hvis vi skal kunne åpne i romjula, som vi først håpte på, må værmeldinga endre seg, forteller Rune Kufaas, daglig leder for Tromsø Alpinpark.

På beredskap

Skulle det komme snøfall eller lavere temperaturer lover han at løypene vil være åpne så fort det er praktisk mulig.

– Vi har folk på beredskap hele uka og jobber kontinuerlig med å preparere løypene slik at vi skal være klare. Skulle været endre seg vil vi kunne åpne på kun et par timer, sier Kufaas, som legger til at det ikke er uvanlig å måtte vente til over nyttår på sesongstarten.

– Det er ikke så mange andre steder i landet som har åpnet heller, så vi er ikke så veldig bekymret. Vi må bare vente litt lengre, noe som for så vidt ikke er uvanlig her i Tromsø, konstaterer han.

Åpner billettsalget

Forrige uke kunne Tromsø Alpinpark lansere nettside, Facebook-side og billettpriser. Ifølge Kufaas er også sesongkortsalget klart til å lanseres i løpet av dagen.

– Vi hadde noen tekniske problemer, men slik det ser ut nå er vi oppe og går veldig snart. Prisene er kraftig redusert, noe vi tror blir tatt godt imot. Tilbakemeldingene vi har fått gjennom Facebook, på e-post og blant folk vi møter på gata har vært gode, så vi har tro på at det kan bli en suksess, konstaterer han.