Deler ut 200 gratispass

Salget av sesongkort til alpinbakken er i gang, men åpningen lar vente på seg.

MANGLER SNØ: Daglig leder for Tromsø Alpinpark håper nå på så mye snø at alpinbakken kan åpne. Foto: Ronald Johansen 

nyheter

Etter en ukes forsinkelse var endelig betalingsløsningen på nettsidene til Tromsø Alpinpark på plass i går ettermiddag, og salget av sesongkort kunne starte.

– Jeg har ikke noen salgstall tilgjengelig, men vi har solgt både familiepakker og vanlige sesongkort allerede, og betalingsløsningen fungerer som den skal, sier daglig leder for Tromsø Alpinpark Rune Kufaas.

Sprer seg på Facebook

Han forteller at tilbakemeldingene fra folk har vært gode, og at lanseringen på nett har spredt seg fort.

– Det går mest i sosiale medier og jungeltelegrafen, men vi har allerede nådd 2000 likerklikk på Facebook, og vi lanserte siden i går, sier Kufaas.

– Blir sesongkort i alpinbakken årets julegave?

– På grunn av forsinkelsen av lanseringen av nettsiden, så tror jeg dessverre ikke det. Det var nok mange som ikke ville vente til vi fikk på plass betalingsløsningen. Men jeg håper jo at det ligger noen konvolutter under treet med lovnad om sesongkort i bakken, sier Kufaas.

Les også: Alpinanlegget konkurs

Han tror likevel folk vil finne veien til alpinsenteret i vinter.

– Jeg tror ikke omsetningen er tapt på grunn av dette, og med prisnivået vi har lagt oss på, så tror jeg mange vil se verdien av å kjøpe sesongkort.

Gleder seg til å åpne

Selv om sesongkort-salget er i gang, ser det ikke ut til at alpinbakken kan åpne helt med det første.

– Folk er nysgjerrige på når vi kommer i gang, og det er tydelig at folk er ivrige på å stå på ski. Men nå har vi gjort det vi kan, og alt er klart fra vår side. Men vi trenger enten kulde for å produsere snø, eller vi trenger natursnø. Så nå ønsker vi oss polare lavtrykk til jul, sier Kufaas.

Les også: Tromsø kommune kjøper alpinanlegget i Kroken

Kufaas er likevel ikke overrasket over at de enda ikke har kunnet åpne alpinbakken for sesongen.

– Nå er det sånn at været i Tromsø før jul som regel er sånn som det har vært i år. All forskning viser at det blir vinter i år også, men jeg tror nok ikke det blir åpning i bakken før på nyåret. Men sånn er det hvert år. Den stabile kulda kommer ikke før ut i januar, sier Kufaas.

Skal åpne før verdens snødag

Alpinsenter-sjefen lover imidlertid at bakken skal være åpnet før 17. januar. Da er det nemlig «World Snow Day», og åpne bakker over hele verden. I Tromsø skal det deles ut 200 gratispass denne dagen.

– Jeg lover masse aktiviteter og kos i bakken, sier Kufaas.