Fikk utbetalt for mye i godtgjørelse – nå må de betale tilbake

Kommunen krever tilbake 984.000 kroner fra politikerne.

KREVER TILBAKE PENGENE: Tromsø kommune krever tilbake penger ettersom samtlige representanter i kommunestyret fra forrige periode fikk utbetalt for mye i desember. Foto: Marius Hansen 

BEKLAGELIG: Kommunaldirektør Per Limstrand forklarer i brevet han har sendt ut at feilen som har oppstått er beklagelig.   Foto: Marius Hansen

nyheter

Kommunaldirektøren har sendt ut et brev til kommunestyrets representanter hvor han opplyser at det har vært feil utbetaling av politikergodgjørelse. Vanligvis får politikerne utbetalt godtgjørelse på slutten av året, men med endringer av personell fikk politikerne utbetalt dette allerede i juli.

Det var Nord24 som først omtalte saken.

LES OGSÅ: «Et godt budsjett for oss i nord»

Har fått for mye utbetalt

I brevet forklarer han at det i utbetaling for juli 2015 mottok alle kommunestyrerepresentanter fastgodtgjørelse for perioden 01.01.15 til 30.12.15. I tillegg ble det utbetalt møtegodtgjørelse for perioden 01.01.15–30.06.15. Lønningen politikerne fikk i desember mottok de igjen godtgjørelser.

– Vi har hatt endringer av personell og det har oppstått en kommunikasjonssvikt. Hadde vi vært oppmerksomme på at de fikk utbetalt godtgjørelsen i juli, så hadde selvfølgelig ikke dette skjedd, sier kommunaldirektør Per Limstrand til iTromsø.

LES OGSÅ: Vurderer toppsjef på åremål

984.000 kroner

Totalt krever kommunen tilbake 984.000 kroner, og beløpet varierer fra omtrent 2.000 kroner til 32.000 kroner for hver person.

– De fikk utbetalt lønn rundt 20. desember, så vi var relativt tidlig ute med å varsle dem, sier Limstrand.

LES OGSÅ: Kommunen med julegave til studentforeldre

Fristen for å betale tilbake beløpet er satt til 15. januar.

– Vi beklager selvfølgelig det som har skjedd. Det er jo ikke en veldig hyggelig julegave, sier han.