Unngå parkeringsbot i jula

Flere bilister velger å parkere langs Th. Widdings veg ved Ishavskatedralen. – Pass på at du ikke er til hinder for noen, oppfordrer Tromsø parkering.

PASS PÅ: Tromsø parkering oppfordrer bilister til å passe på slik at man ikke står til hinder for noen. Man kan i verste fall risikere å bli tauet bort. Her står flere biler parkert langs Th. Widdings veg.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Spesielt i juletider er det mange som besøker kirka, og å finne seg plass til å parkere er ikke alltid like lett. Ved Ishavskatedralen velger flere å parkere langs Th. Widdings veg. Det er fullt lovlig, men Tromsø parkering ber bilister passe på.

– Det er ikke forbud i denne gata, men fortauet her er veldig lite, og på vinteren vises det ikke. Da ender biler opp med å stå på fortauet, sier Dan Andersen hos Tromsø parkering.

Han forteller at det tidligere har kommet inn flere klager fra beboere i gata som har vært sperret inne på grunn av dette.

– I disse tider er det ganske vanlig at det er mye biler ved kirka. Det ser kanskje ut som at bilene står feilparkert, men når fortauet ikke synes og det ikke er et forbud her er det ikke mye vi kan gjøre, sier Andersen.

– Bruk hodet

Han ber folk se seg rundt når de skal parkere, uansett hvor i byen det er.

– Man må stille seg på egnede plasser. Folk må bruke hodet når de skal parkere, og tenke på at man ikke er til hinder for noen, sier Andersen.

Står man parkert slik at man hindrer annen trafikk bryter man vegtrafikklovens paragraf 3. Da kan man i verste fall taues bort, ifølge Andersen.

Risikerer bot

– Det er jo sånn at folk stresser mye i jula, og da skjer det ofte at man slenger fra seg bilen på et uheldig sted. For det første kan man risikere å få en bot, og for det andre kan det gå ut over andre, for eksempel handikappede, sier Andersen.

Pass på å ikke parkere ved veikryss, skiltede gangfelt og handikapplasser, oppfordrer han.

– Rådet mitt er å løfte blikket før man parkerer. Undersøk plassen rundt deg, sier Andersen.