Beatles tilgjengelig for første gang!

Hele katalogen til The Beatles ble i natt lagt ut for streaming.

THE FAB FOUR: (fra venstre) George Harrison, John Lennon, Ringo Starr og Paul McCartney. Foto: Youtube-skjermdump 

nyheter

«The Fab Four» var i sin tid på 60-tallet verdens suverent mest populære band, og populariteten har ikke dabbet nevneverdig av siden den gang.

I år kom den første julegaven for de fleste musikkinteresserte i form av at hele katalogen til Liverpool-bandet ble gjort tilgjengelig, via hele ni streaming-tjenester – ett minutt over midnatt på julaften.

Hos iTunes i 2010

The Beatles var i en årrekke nesten alene om å konstant forlange full pris for sin musikk på fysiske formater, og først i 2010 ble låtene lagt ut for salg hos iTunes.

CD-salget stuper, og den nye mediehverdagen har nå tydeligvis skapt utfordringer selv for denne musikalske kolossen, samt bandets distributør Universal Music.

Musikken som ligger tilgjengelig for streaming, er attpåtil de flotte remastrede versjonene fra 2009, som den gang ble gitt ut i forseggjorte og temmelig dyre boksformater.

Også for «gratisbrukere»

Katalogen til The Beatles er tilgjengelig globalt, og ligger også tilgjengelig for «gratisbrukere» som ikke betaler abonnement på tjenestene.

Musikken til the Beatles er tilgjengelig via følgende streaming-tjenester: Spotify, Tidal, Deezer, Apple Music, Google Play, Microsoft Groove, Amazon Prime, Rhapsody og Slacker.