Dette tror de var grunnen til røykutviklingen

Teknikere tror røykutviklingen i SAS-flyet skyldtes avisningsvæske som kom i kontakt med en motor.

Søndag måtte passasjerene i et SAS-fly hasteevakueres etter røykutvikling under avising ved Tromsø lufthavn.  Foto: Tipser

nyheter

Søndag ble et fly som skulle ta av fra Tromsø lufthavn evakuert etter at det oppsto røyk i kabinen. Anne Nielsen, pressemedarbeider i SAS, forteller at teknikere har sett på flyet og trolig kommet fram til en konklusjon.

- Teknikerne mener grunnen til røykutviklingen høyst sannsynlig er avisningsvæske som har kommet i kontakt med en motor. Denne motoren er plassert bak i flyet og genererer elektrisitet når flyet står på bakken. Når væsken har kommet i kontakt med denne kan det ha skapt røyk i kabinen, sier Nielsen.

Hun forteller at teknikerne fremdeles skal se mer på flyet og skal i dag gå gjennom tester, blant annet ved å starte flyets motor.

- Men alt tyder på at dette er grunnen til røykutviklingen, sier Nielsen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter