Romjulssjazz med 100 år i mellom

Årets romjulsjazz bydde både på gammelt og nytt innenfor jazzsjangeren, noe som falt godt i smak hos de besøkende.

SPANSKE TONER: Duoen Mie Reibo Dahl og Moises Gadea er en gjenganger på Romjulsjazzen.  Foto: Tor Farstad

Øystein Norvoll i Tromsø jazzklubb. 

nyheter

For syttende år på rad ble det arrangert romjulsjazz i regi av Tromsø jazzklubb og Vertshuset Skarven søndag ettermiddag. På tre forskjellige scener kunne publikum oppleve jazz laget med nesten 100 års mellomrom.

– Vi har kunnet by på mye forskjellig, både gammelt og nytt. Blant annet har vi fått med Dixieland, jazz fra 20-tallet, noe som har vært etterspurt. Samtidig har vi kunnet presentere flere nykommere som for eksempel pianisten Tage Løf, noe som er veldig gøy, sier Øystein Norvoll i Tromsø jazzklubb.

LES OGSÅ: 10 låter som forandret verden

Har funnet oppskriften

Han tror det er denne blandingen som gjør festivalen mer populær enn noensinne.

– I år var det i praksis utsolgt da festivalen ble sparket i gang og tilbakemeldingene har vært veldig gode. Jeg tror nye spennende artister sammen med kjente artister som har slått an før er en god kombinasjon, sier Norvoll.

LES OGSÅ: – Musikken må ha litt baller!

Godt samarbeid

Festivalen hadde også i år fordelt artistene på tre scener; på Skarven, på Arctandria og på Biffhuset. Det er derfor ikke mulig å få med seg alle konsertene, men Norvoll sier publikum setter pris på denne ordningen.

– Det virker som om folk trives med å gå litt fra scene til scene og ta inn forskjellige inntrykk, konstaterer han.