Romjulssjazz med 100 år i mellom

Årets romjulsjazz bydde både på gammelt og nytt innenfor jazzsjangeren, noe som falt godt i smak hos de besøkende.

SPANSKE TONER: Duoen Mie Reibo Dahl og Moises Gadea er en gjenganger på Romjulsjazzen.  Foto: Tor Farstad

Øystein Norvoll i Tromsø jazzklubb. 

nyheter

For syttende år på rad ble det arrangert romjulsjazz i regi av Tromsø jazzklubb og Vertshuset Skarven søndag ettermiddag. På tre forskjellige scener kunne publikum oppleve jazz laget med nesten 100 års mellomrom.

– Vi har kunnet by på mye forskjellig, både gammelt og nytt. Blant annet har vi fått med Dixieland, jazz fra 20-tallet, noe som har vært etterspurt. Samtidig har vi kunnet presentere flere nykommere som for eksempel pianisten Tage Løf, noe som er veldig gøy, sier Øystein Norvoll i Tromsø jazzklubb.

LES OGSÅ: 10 låter som forandret verden

Har funnet oppskriften

Han tror det er denne blandingen som gjør festivalen mer populær enn noensinne.

– I år var det i praksis utsolgt da festivalen ble sparket i gang og tilbakemeldingene har vært veldig gode. Jeg tror nye spennende artister sammen med kjente artister som har slått an før er en god kombinasjon, sier Norvoll.

LES OGSÅ: – Musikken må ha litt baller!

Godt samarbeid

Festivalen hadde også i år fordelt artistene på tre scener; på Skarven, på Arctandria og på Biffhuset. Det er derfor ikke mulig å få med seg alle konsertene, men Norvoll sier publikum setter pris på denne ordningen.

– Det virker som om folk trives med å gå litt fra scene til scene og ta inn forskjellige inntrykk, konstaterer han.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter