Ser disse julegavene kjente ut?

15 julegaver fant aldri veien til sine rettmessige eiere denne julen. Kjenner du dem igjen?

SPORER OPP: Julegavedetektiv Sissel Wilhelmsen og produksjonsleder Roger Tømmerholen ved Tromsø postterminal etterlyser eierne til gavene som har kommet på avveie i jula. Foto: Ingrid Blåsmo Aronsen 

nyheter

Postterminalen i Tromsø har i år 15 gaver som ikke kom fram til sine riktige mottakere før julaften. Nå er det opp til postens julegavedetektiver å spore opp pakkenes rettmessige eiere.

Flere sender gaver i posten

Produksjonsleder ved Tromsø postterminal, Roger Tømmerholen, kan fortelle at de i år har sett en økning i antall julegaver som sendes via post.

– Årsaken til det er blant annet økt netthandel. Vi har også sett en økning i pakker som veier under to kilo, sier han.

Ifølge produksjonslederen har folk som i år skulle sende gaver i posten vært ute i god tid.

– Vi har drevet med detektivarbeid hele desember fordi folk virker å være tidligere ute med gavene, utdyper han.

Tømmerholen opplyser at de har sendt omtrent ti pakker i uken til Oslo, hvor Postens hoveddetektiv tar seg av det videre detektivarbeidet.

LES OGSÅ: Opplever at kundene ikke er klar over byttereglene

Glemmer adresse

Nå er det altså 15 gaver som fremdeles ligger på postterminalen i Tromsø og som ikke har funnet veien til sine mottakere denne julen.

Sissel Wilhelmsen fungerer som julegavedetektiv på terminalen, og forteller at flere av gavene de har liggende ser ut til å være små gaver som har falt ut av større pakker.

– Folk pakker ofte gavene inne i julegavepapir, og det har veldig lett for å gå i stykker, sier hun.

– Vi har også oppdaget noen tilfeller hvor det ikke er skrevet adresse på pakkene. Det er nok et resultat av at flere er stressa før jul, legger Tømmerholen til.

LES OGSÅ: Slik feirer vi jula

Gis til veldedighet

I letingen etter gavenes mottakere eller avsendere bruker julegavedetektivene internett, telefonkatalogen og et eget registre hvor de har tilgang på alle adresser.

– De gavene vi ikke finner ut av her blir sendt til Oslo hvor vår hoveddetektiv sitter. Der blir de liggende i ett år. Hvis vi ikke finner riktig mottaker eller avsender innen den tid blir de åpnet og gitt til veldedighet, sier Wilhelmsen.

– Men vi tror og håper jo at de fleste kommer fram, tilføyer Tømmerholen.

De oppfordrer folk som savner en julegave, eller som kjenner igjen noen av gavene, til å ta kontakt med julegavedetektivene på telefon 23149090 eller sende en e-post til julegaveservice@posten.no.

En oversikt over årets julegaver som har kommet på avveie, sammen med beskrivelse av pakkene, finnes på Postens hjemmeside under kategorien «Jul».