– Det er dagene før romjula som er verst

Ifølge tall fra Tromsø Parkering er romjula så langt en tid for lovlydige parkeringsgjester i Tromsø. Det er imidlertid dagene før som er verst.

Lovlydige i ROMJULA: Feriedagene mellom julaften og nyttår viser at flere parkerer svært lovlydig her i Tromsø. De verste dagene er imidlertid dagene før. Foto: John Strandmo/arkivfoto 

nyheter

Fra og med julaften til og med formiddagen 29. desember er det så langt blitt skrevet ut 9 ileggelser. Av disse er det skrevet ut 8 parkeringsgebyrer. Den verste dagen ble årets store byttedag, 28 desember hvor to ileggelser ble utstedt på Kattfjordeiet og fem stykker i sentrum.

– Det er en kombinasjon av at vi er færre på jobb i jula, også at det er adskillig mindre trafikk som gjør at tallene for romjula tradisjonelt sett er lave. Tallene viser egentlig bare at folk har litt annet å gjøre enn å feilparkere i sentrum, sier fagsjef i Tromsø Parkering, Tore Bentzen til iTromsø.

LES OGSÅ: Denne dagen bulkes flest biler

Farlig parkering

Parkeringsileggelser fordeler seg i tre kategorier: gebyrer (brudd på skiltregler eller Vegtrafikkloven), tilleggsavgifter (ikke betalt eller for lite betalt på offentlig automat eller parkometer) og kontrollavgifter (parkeringskontroll på private områder for grunneier).

Utenom i sentrum, er det flere ivrige skikjørere som synder i Kattfjordeidet.

– Flere som skal på skitur her parkerer bilene sine på steder som er til fare for trafikken og for de myke trafikantene. Noen parkerer også nærmest midt i veien her, som kan skape farlige situasjoner, sier Bentzen.

LES OGSÅ: Slik skal du kjøre i rundkjøringene i Tromsø

Som normalt

Så langt har Tromsø Parkering utstedt 905 ileggelser. De to verste dagene i desember var tirsdag 8. desember og torsdag 10. desember. På hver av disse dagene ble det utstedt 60 ileggelser.

– Disse tallene utmerker seg ikke så veldig, og er innenfor normalen, sammenligner man dem med de siste årene. Som regel ligger vi på mellom 45 til 60 ileggelser hver dag rundt den tida, sier han.