Grete (42) og Sigve (9) har badet i havet hver eneste måned i hele år

Det som egentlig bare var et lite januarbad, endte med å bli et helt år med bading for Grete Jakobsen (42) og sønnen Sigve (9).

BADEGLADE: Gjennom hele 2015 har Grete Jakobsen (42) og sønnen Sigve Jakobsen (9) gjennomført et havbad hver måned. 

nyheter

Gjennom hele 2015 har Grete Jakobsen (42) og sønnen Sigve Jakobsen (9) gjennomført et havbad hver måned.

– I utgangspunktet skulle vi bare bade i havet en gang i januar og prøve det som ei engangsutfordring. Men så ble det litt spennende det der, og så kom ideen om å gjøre det til et årsprosjekt, forteller Grete Jakobsen til iTromsø.

12 badeturer

Det er sønnen på ni år som har vært den ivrigste av de to badenymfene.

– Han har bestandig vært kjempeglad i å bade og har maset litt om få prøve å bade på vinteren. Han synes det var kjempeartig og veldig spennende, så denne havbadingen ble et lite familieprosjekt.

Pappa Pål Jakobsen har nemlig tatt bilde av samtlige badeturer.

– Vi har badet på forskjellige plasser hver gang, men mest her på Kvaløya, på Håkøya og på Senja. Så det har jo vært litt spennende å finne de ulike stedene også, sier Grete Jakobsen.

Årets kaldeste

Årets siste havbad i utfordringen ble gjennomført 29. desember.

– I dag var det kaldeste og kaldest var det å stå i fjæra i badebukse og bikini. Når man først er i vannet er det ikke så ille som man skulle tro, det er å kle av seg i fjæra som er den største utfordringa, sier hun lattermildt.

Pål Jakobsen, som for øvrig er kommunikasjonssjef i Tromsø kommune, har delt mange av de spesielle badebildene på sin Facebook-profil. Bare dagens bilde av årets siste havbad har i skrivende stund fått over 350 likerklikk.

– At de har badet i havet hver måned gjennom hele året er jo bare helt rått. Jeg er veldig imponert og det er ganske heftig. Det har vært behagelig å bare være den som skal dokumentere det, sier han leende.

Mange tilbakemeldinger

De badeglade har enda ikke bestemt seg for om de skal ha en nytt prosjekt for 2016.

– Vi har fått veldig mange tilbakemeldinger fra folk som synes det er utrolig artig, noe som har vært veldig artig for oss og særlig for niåringen. Han har syntes det har vært veldig spennende og vil gjerne gjøre noe lignende igjen. Ingen av oss har blitt syke eller noe heller, tvert imot har vi vært veldig friske i år, forteller Grete Jakobsen, og legger til at de har vært nøye på å bade på trygge plasser og ha med varme klær.

Hemmelighetsfulle planer

– Har dere noen lignende planer for neste år?

– Vi har ikke bestemt oss for noe nytt enda, og vi får heller se om det ikke blir den andre delen av familien som får stå for det. Dette har vært vår utfordring og det har vært veldig artig å utfordre oss selv og teste grenser og ting man ikke har gjort før.

Da pappa Pål Jakobsen blir spurt om prosjektet skal videreføres neste år, svarer han hemmelighetsfullt at de har en 12-åring de har diskutert prosjektet med.

- Vi får se hva som blir med henne neste år, sier han.